.

Στα δικαστήρια και οι λιμενικοί για τα νέα μέτρα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Στα δικαστήρια και οι λιμενικοί για τα νέα μέτρα


Διεκδίκηση μισθολογικών περικοπών και λοιπών χρηματικών απαιτήσεων των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα

Πειραιάς 22 Νοεμβρίου 2012
Η Ομοσπονδία μας όπως είχαμε κάνει γνωστό (εδώ), πριν ακόμη τα νέα μέτρα ψηφισθούν από τη Βουλή, επεξεργάσθηκε με νομικό γραφείο την ακύρωση των διατάξεων του νόμου που αφορούν το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Όπως γνωρίζετε, με το ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» (ΦΕΚ τ. Α' 222/12-11-2012) τροποποιείται το ισχύον ειδικό μισθολόγιο και επιβάλλονται νέες σαρωτικές μειώσεις στις -ήδη περικοπείσες -  συνολικές αποδοχές (βασικό μισθό και επιδόματα) των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, πέραν των διαρκών πολιτικών πιέσεων που συνεχίζει να ασκεί για την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα, όπως έχει προαναγγείλει, θα προσβάλλει και ενώπιον παντός αρμοδίου - ελληνικού και ευρωπαϊκού- Δικαστηρίου τις βάναυσες μισθολογικές περικοπές, που επιβάλλονται με τις ρυθμίσεις του ν. 4093/2012. Ειδικότερα, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και οι Ενώσεις της θα καταθέσουν αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, που σύμφωνα με την υποπαράγραφο 37 της παραγράφου Γ' του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, θα εκδοθεί για τον καθορισμό του χρόνου και του τρόπου επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών (ήτοι της διαφοράς των αποδοχών που καταβλήθηκαν από 1-08-2012).
Επ' ευκαιρίας της προσβολής της απόφασης αυτής, θα κριθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και το ζήτημα συνταγματικότητας της επιβολής μειώσεων στις εν γένει αποδοχές των υπηρετούντων στο Λιμενικό Σώμα, οι οποίοι λόγω της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.
Επιπλέον, σας επισημαίνουμε ότι η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.  θα μεριμνήσει με τη λήψη κάθε αναγκαίας δικαστικής ή εξώδικης ενέργειας για την καταβολή των οφειλόμενων στους υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα δαπανών υγειονομικής περίθαλψης εκ μέρους της ΥΔΕ. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθυνθούν ατομικά προς την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για την παροχή εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας
Δριβάκος Γεώργιος         Κατσίνας Σωτήριος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.