.

Mélenchon présidons no Mélenchon Président -Προεδρεύουμε - και όχι πρόεδρος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Mélenchon présidons no Mélenchon Président -Προεδρεύουμε - και όχι πρόεδρος



«Χάρη στη δουλειά και την ευφυΐα μας παράγουμε δύο φορές περισσότερο πλούτο απ’ ό, τι το 1981. Και παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε πια να πάμε οπουδήποτε στη χώρα χωρίς να δούμε ανθρώπους να κοιμούνται στο πεζοδρόμιο ή μέσα στο αυτοκίνητο τους. Στη Γαλλία υπάρχουν οχτώ εκατομμύρια φτωχοί, από τους οποίους τα τρία εκατομμύρια είναι εργάτες. Πώς να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς όταν αναρωτιέται καθημερινά αν θα μπορέσει να πληρώσει το νοίκι, αν θα έχει τη δυνατότητα να νοσηλευτεί, να μεγαλώσει τα παιδιά του ή να ρυθμίσει το λογαριασμό του ρεύματος;»

Έκπληξη για την Ευρώπη αποτελεί η δράση του Μετώπου της Αριστεράς στη Γαλλία και η δυναμική που δημιουργεί η υποψηφιότητα του επικεφαλή Ζακ Λυκ Μελανσόν. Το κεντρικό σύνθημα είναι  Mélenchon présidons κι όχι Mélenchon Président (προεδρεύουμε - και όχι πρόεδρος) και η κεντρική αφίσα καλεί τους πολίτες να πάρουν την εξουσία κι όχι να φέρουν κάποιο στην εξουσία.
Το video είναι από τα προεκλογικά σποτ του Μελανσόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.