.

Eπιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η οριστική κατάργηση της στεγαστικής πολιτικής υπέρ των φτωχών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Eπιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η οριστική κατάργηση της στεγαστικής πολιτικής υπέρ των φτωχών

Tη στιγμή που στην Ελλάδα εκτοξεύεται ο αριθμός των αστέγων, η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί των εργαζομένων δεν επαρκούν ούτε να εξυπηρετήσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Ρεν απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή δηλώνει με σαφήνεια ότι το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια σταματούν οριστικά.
Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Ν. Χουντής ζητούσε από την Κομισιόν να απαντήσει αν θα υπάρξει συνέχεια των προγραμμάτων επιδότησης ενοικίου και επιτοκίων δανείου από κάποιον φορέα και κατέληγε ζητώντας να ανακληθεί η μνημονιακού πλαισίου απόφαση που καταργεί τον ΟΕΚ.
Στην απάντησή του ο κ. Ρεν, αφού σημειώνει ότι στόχος ήταν «να μειωθούν οι έμμεσες μισθολογικές επιβαρύνσεις μέσω της μείωσης των συντελεστών των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης (κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες), τονίζει ότι «Δεν θα υπάρξουν νέες αναλήψεις υποχρεώσεων και θα εξοικονομηθεί η σχετική δαπάνη. Θα τηρηθούν οι υφιστάμενες συμβατικές υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που θα αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης των υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων από τους ΟΕΕ και ΟΕΚ, δεν μπορεί να αποφασίσει για την ανάληψη νέων υποχρεώσεων παρόμοιων με τις δραστηριότητες που διενεργούσαν οι δυο οργανισμοί».Μετά μην απάντηση  ο Ν. Χουντής δήλωσε:«Η απάντηση του κ. Ρεν είναι εντελώς ξεκάθαρη: καταργείται κάθε στεγαστική πολιτική υπέρ των ασθενέστερων, μάλιστα τη στιγμή που οι φτωχοί και οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται. Ακόμα και ο κ. Ρεν παίρνει αποστάσεις από τις ανάλγητες αυτές πολιτικές «δείχνοντας» την ελληνική κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) ως εμπνευστή αυτών των αποφάσεων. Αυτή είναι η πραγματική κοινωνική πολιτική του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά και όχι όσα προεκλογικά υπόσχονται. Αυτό που ξεχνάνε όμως είναι ότι οι εισφορές στον ΟΕΚ είναι περιουσία των εργαζομένων και όχι χρήματα του κράτους που μπορούν να διαχειρίζονται κατά το δοκούν, κουρεύοντάς τα, όπως έκαναν σε μία νύχτα με τα αποθεματικά του ΟΕΚ.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.