.

Περιπολίες με το σταγονόμετρο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Περιπολίες με το σταγονόμετρο


Η οικονομική κρίση «χτύπησε» και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Τον περιορισμό των περιπολιών από τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ., προκειμένου να υπάρχει επάρκεια καυσίμων για έκτακτα περιστατικά και περιπολίες, ζήτησε με διαταγή της η αρμόδια διεύθυνση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής από τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι περικοπές εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν αγγίξει τον σκληρό πυρήνα των δαπανών του Σώματος και καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του.

Οι συνδικαλιστές λιμενικοί αναφέρουν πως τα μέσα ακινητοποιούνται μόνα τους λόγω έλλειψης καυσίμων, συντήρησης κ.λπ., ενώ οι άνθρωποι, δηλαδή τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν σ” αυτά, παρότι έχουν να πληρωθούν τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους εδώ και τρία χρόνια, δεν σταματούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

«Από την αρχή είχαμε επισημάνει την αντίθεσή μας στην ακολουθούμενη πολιτική, τονίζοντας παράλληλα τον βαθμό επικινδυνότητας που αυτή περιέχει» συμπληρώνουν οι συνδικαλιστές.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, το υπουργείο Ναυτιλίας-Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος εξέδωσε χθες το απόγευμα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από το Αρχηγείο του Λ.Σ. έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για την προμήθεια των απαραίτητων καυσίμων για τα μέσα που διαθέτει το Λ.Σ.

Διευκρινίζεται δε ότι σε περιορισμένες περιπτώσεις που διαπιστώνεται δυσχέρεια ανεφοδιασμού λόγω τεχνικών ή άλλων διαδικαστικών προβλημάτων, γίνεται προσωρινός περιορισμός κινήσεων, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται η επιχειρησιακή αξιοποίηση των σκαφών για απαραίτητες επεμβάσεις, όπως έρευνα διάσωσης, καταγγελίες, ρυπάνσεις κ.ά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται κανένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος σε ολόκληρη την επικράτεια που δεν δύναται να επιχειρήσει λόγω έλλειψης καυσίμων.

Να σημειωθεί πάντως ότι το πρόβλημα με την έλλειψη καυσίμων σε σκάφη του Λ.Σ. στην ανατολική Κρήτη έχει δει το φως της δημοσιότητας από τον προηγούμενο μήνα, όταν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας στη Βουλή, στην οποία ανέφεραν ότι, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, η υπηρεσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη καυσίμων.

Σύμφωνα μάλιστα με τους εργαζόμενους, τα χρέη προς τον προμηθευτή των καυσίμων έφταναν τις 18.500 ευρώ. Ο τελευταίος κατήγγειλε τη σύμβαση, γεγονός που είχε αποτέλεσμα την αδυναμία ανεφοδιασμού των επιχειρησιακών μέσων του Λ.Σ.

Εκτός όμως από την ερώτηση των βουλευτών, πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι από τις 22 Φεβρουαρίου σταμάτησαν οι περιπολίες στην ανατολική Κρήτη (Αγιο Νικόλαο, Σητεία, Ιεράπετρα) λόγω έλλειψης καυσίμων και τα σκάφη θα επιχειρούν μόνο για έκτακτα γεγονότα, μετά από διαταγή που στάλθηκε στα αρμόδια λιμεναρχεία.


Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου
efsyn

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.