.

Αύξηση το 2012 για τον αριθμό των αδικημάτων που συνδέονται με τη γερμανική Ακροδεξιά ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αύξηση το 2012 για τον αριθμό των αδικημάτων που συνδέονται με τη γερμανική Ακροδεξιά





Ο αριθμός των αδικημάτων που συνδέονται με την άκρα Δεξιά στη Γερμανία αυξήθηκε κατά περίπου 4% το 2012 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αύριο στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «Der Tagesspiegel».

«Οι πρώτοι ενδεικτικοί αριθμοί δείχνουν μια αύξηση κατά περίπου 4% των αδικημάτων που έχουν ως κίνητρο ακροδεξιές απόψεις και τα οποία έφτασαν σχεδόν τα 17.600» δήλωσε ο υπουργός. Ο Φρίντριχ αποκάλυψε επίσης ότι η αύξηση των πράξεων βίας που συνδέονται με την Ακροδεξιά βρίσκεται κοντά στο 2%, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.

Στις επίσημες στατιστικές για το 2011 είχαν καταγραφεί 828 πράξεις βίας με κίνητρο ακροδεξιές πεποιθήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το 2012 έφτασαν τουλάχιστον τις 840, υπολόγισε η «Der Tagesspiegel». Ο υπουργός χαρακτήρισε «ελαφρά» την τάση αύξησης των αδικημάτων και των βίαιων πράξεων της Ακροδεξιάς, προειδοποιώντας πάντως πως δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τη δυναμική της βίας όσον αφορά τους νεοναζί.



Πηγή: ΑΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.