.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Π.Ο.E.Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Π.Ο.E.Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος


Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την Πανελληνιά Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ στη Βουλή η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Βουλευτές Δημήτρη Τσουκαλά και Χαρά Καφαντάρη και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσο Μαυρόπουλο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς οι προτάσεις της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες και το προσωπικό από τις εντεινόμενες μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας. Το Προεδρείο της ΠΟΕΥΠΣ δήλωσε την αντίθεσή του στο προς κατάθεση νομοσχέδιο, το οποίο καταρτίστηκε χωρίς διάλογο, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των εργαζομένων και χωρίς όραμα για το μέλλον του Π.Σ.
Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δήλωσε αντίθετη στο προωθούμενο νομοσχέδιο και ότι θα το καταψηφίσει, γιατί αντί να αναβαθμίζει την Πολιτική Προστασία και το Π.Σ. τα υποβαθμίζει, τα εντάσσει στον γενικότερο μηχανισμό καταστολής υποβαθμίζοντας το κοινωνικό ρόλο και τη προσφορά τους. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επανέλαβε τη θέση της ότι η αναδιοργάνωση του Π.Σ. πρέπει να πραγματοποιηθεί με ανοιχτές διαδικασίες, στις οποίες θα μετέχουν ισότιμα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υπηρεσιακοί παράγοντες, οι συνδικαλιστικοί φορείς του Π.Σ., εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξειδικευμένοι επιστήμονες.
Η Αναδιοργάνωση του ΠΣ που εξήγγειλε η Κυβέρνηση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δημοσιονομικά κριτήρια, ενώ εκτός των άλλων ανοίγει το δρόμο της Ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, επαναφέρει παλιές αποτυχημένες συνταγές του περασμένου αιώνα και οι αλλαγές που θα επιφέρει, εφόσον ψηφιστεί με τη παρούσα μορφή στη Βουλή, θα είναι μη αναστρέψιμες και σε βάρος της ασφάλειας του Πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώθηκε η πλήρης στήριξη στους αγώνες του Προσωπικού για αναβάθμιση του ΠΣ και των υπηρεσιών που προσφέρουν στον πολίτη.
Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.