.

Για τις αποδράσεις φταεί η πολιτική Δένδια - Όχι οι αστυνομικοί ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Για τις αποδράσεις φταεί η πολιτική Δένδια - Όχι οι αστυνομικοί

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα αποδράσεων από τα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων και τα κέντρα κράτησης μεταναστών.
Η υπερσυγκέντρωση κρατουμένων σε όλα τα επίπεδα φύλαξης-κράτησης, εκτός από την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων και παραβίασης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας τόσο για τους ίδιους τους κρατούμενους όσο και για το ένστολο προσωπικό που σε άθλιες συνθήκες εργασίας και σε κρατητήρια-τρώγλες προσπαθεί να φέρει εις πέρας το έργο του. Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν και κρούσματα φυματίωσης τόσο σε Αστυνομικούς όσο και σε κρατούμενους. Το Π.Δ. 45/1986 περί υγιεινής δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ έως σήμερα και γι’ αυτό καλούμε τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να μας γνωστοποιήσουν πόσους τακτικούς και εκτάκτους εμβολιασμούς και ελέγχους έχουν διενεργήσει. Η ευθύνη για την ασφαλή φύλαξη των κρατητηρίων και των κέντρων κράτησης περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο κατώτερο προσωπικό των Αστυνομικών, παραβλέποντας όμως τις ευθύνες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας για τα ελλιπή μέτρα φύλαξης και την ακαταλληλότητα των κρατητηρίων που τα έχουν μετατρέψει σε φυλακές. Η ευθύνη της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας δεν αρκεί στο να ζητάει κάθε φορά την πειθαρχική δίωξη των ενστόλων αλλά οφείλει να προλαμβάνει τις αποδράσεις, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες φύλαξης των κρατουμένων και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.