.

Στέλεχος ΝΔ: Η αστυνομία πρέπει να διευκολύνει τις επενδύσεις-Έντονη αντίδραση αστυνομικών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Στέλεχος ΝΔ: Η αστυνομία πρέπει να διευκολύνει τις επενδύσεις-Έντονη αντίδραση αστυνομικών

Αυτά και άλλα πολλά είπε στους αστυνομικούς ο Συντονιστής του τομέα Προ.Πο. της ΝΔ στη Ετήσια τακτική συνέλευση της ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας, προκαλώντας την αντίδραση των αστυυνομικών.
Σας παραθέτουμε τη σχετική παεέμβαση έστειλε στο enstoloi.gr μέλος της ένωσης κ.Νουράκης Κωνσταντίνος.
 Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  << ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ >> ,  έχω να δηλώσω ότι στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ένωσής   μας,  στις 19/04/2013,  ο εκπρόσωπος της  Ν.Δ.  και υπεύθυνος  του Τομέα Προστασίας του Πολίτη -  Δικαιοσύνης, Ιωακείμοβιτς Ζήσης κατά τον χαιρετισμό  του, ανακοίνωσε  πτυχές της αναδιάρθρωσης  της  Ελληνικής Αστυνομίας και του τρόπου αντιμετώπισης της εγκληματικότητας . Πληροφόρηση, που απʼ όσο πιστεύουμε δεν έχει ούτε η φυσική ηγεσία της  Ελληνικής Αστυνομίας, πολύ δε περισσότερο, οι συνδικαλιστικοί φορείς και  τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Επίσης, ανέφερε ότι ήταν  βίαιη η συγχώνευση  το 1984, όταν ιδρύθηκε η  Ελληνική Αστυνομία, μετά την  ενοποίηση  των δυο σωμάτων.
Γιατί μετά από τόσα  χρόνια,  ξαναγίνεται συζήτηση  σχετικά με την ενοποίηση ;   Μήπως επεξεργάζονται  σχέδια για τη διαίρεση του σώματος και την ίδρυση  <<πολλών   αστυνομιών>>, όπως  Μητροπολιτική  Αστυνομία και  Αστυνομία για την ΄Υπαιθρο;
Επίσης, ανέφερε, ότι παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, θα πρέπει   η αστυνομία, χρησιμοποιώντας  τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτει ,  να διευκολύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις, να επιβάλλουν τον αρχικό τους προγραμματισμό, ,   καθιστώντας , μʼ αυτόν τον τρόπο, την Αστυνομία   Security της κάθε ιδιωτικής επιχείρησης.
Ενώ, μια σύγχρονη και δημοκρατική Αστυνομία ουδεμία σχέση πρέπει να έχει με αυτές τις πρακτικές. Σκοπός της πρέπει να είναι  η προστασία του πολίτη,  ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες  εποχές.

ΝΟΥΡΑΚΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.