.

Αδιόριστοι πυροσβέστες: Το κράτος δικαίου, η αξιοκρατία και το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προτάσσεται... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αδιόριστοι πυροσβέστες: Το κράτος δικαίου, η αξιοκρατία και το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προτάσσεται...
Διαβάστε το δελτίου Τύπου των επιτυχόντων - διοριστέων της με αριθμ. πρωτ. 57659 οικ. Φ. 300.2/13 Δεκεμβρίου 2011  Προκήρυξης Διαγωνισμού του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάταξη στο  Πυροσβεστικό Σώμα επτακοσίων είκοσι πέντε (725) Δοκίμων Πυροσβεστών.

" Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε επιτυχόντες - διοριστέοι ενός από τους πλέον αξιοκρατικούς και  αδιάβλητους διαγωνισμούς που διεξήγαγε νομίμως το Πυροσβεστικό Σώμα με
απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
 Μετά από επαφές εκπροσώπων μας με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες των συναρμοδίων Υπουργείων προέκυψε αδιαμφισβήτητα ότι:
 α) «Λεφτά υπάρχουν» για την περίπτωσή μας και εννοούμε ότι με βάση έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών για τις συγκεκριμένες θέσεις και όταν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός και σήμερα, υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια - πιστώσεις.
 β) Ο διορισμός μας επιβάλλεται να γίνει και ηθικά και κυρίως με βάση το νόμο, δηλαδή υπάρχει υπηρεσιακή εισήγηση θετική υπέρ ημών στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που «περιμένει» την υλοποίηση της, με αντίστοιχη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.
 γ) Το δε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μάς έχει απαντήσει εγγράφως ότι υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις και τεράστιες ανάγκες.

 Αυτό όμως που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει διευκρινισθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία κατά τρόπο σαφή και σταθερό, είναι η πολιτική βούληση - θέση τους και ειδικότερα αν τελικά προκρίνουν αξιοκρατικά επιλεγέντες μόνιμους υπαλλήλους, έναντι άλλων «προσωρινών» λύσεων.
 Όλοι εμείς δεν διανοούμεθα καν να διατηρηθεί εκκρεμότητα και να παραπεμπόμεθα ως προκήρυξη στο απώτερο και αβέβαιο μέλλον (κοινώς στις καλένδες) για να εξυπηρετηθεί άραγε ποιος, όταν στο μεταξύ ήδη έχουνε ξεσπάσει οι πρώτες πυρκαγιές για τη θερινή περίοδο και όταν μεταξύ άλλων μέχρι και ο καθ'ην αρμόδιος υπουργός δημοσίας τάξης και προστασίας του πολίτη κ.Δενδιας οπως και ορισμένα ΜΜΕ καλούν σε εθελοντική δράση τους πολίτες για να καλυφθούν τα κενά στη δασοπροστασία, όταν δηλαδή το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει το αυτονόητο, την σταδιακή δηλαδή απορρόφησή μας για να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πυροσβεστικό σώμα όπου και αν αυτό αποφασίσει να μας τοποθετήσει ανά την Ελλάδα. 

Είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε «κοινωνικούς αυτοματισμούς» και οι πρώτοι που υποστηρίζουμε την στα πλαίσια της νομιμότητας και της ισότητας ΣΤΑΔΙΑΚΗ απορρόφησή μας λόγω και της οικονομικής συγκυρίας.
 Με βάση τα ανωτέρω θέλουμε να τονίσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα είναι απαράδεκτη και εγκληματική από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ειδικά του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης
 κάθε πράξη ή πολλώ μάλλον παράλειψη, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε μη άμεση υλοποίηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μας σε διορισμό ήδη από εφέτος και μέχρι τη λήξη ισχύος
 του πίνακά μας, του χρόνου το Δεκέμβριο.

 Το ΚΡΆΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ πρέπει να προτάσσονται και να προστατεύονται έμπρακτα από τους κυβερνώντες και καθορίζοντες τις ζωές ημών και των παιδιών μας.
 Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι εμείς θα υπερασπιστούμε το δίκαιο αίτημά μας με κάθε νόμιμο μέσο, δεν αρκούμαστε σε ευχολόγια και καλές προθέσεις, αλλά ζητούμε πράξεις και άμεση λύση του
 αδιεξόδου στο οποίο χωρίς ευθύνη μας έχουμε περιέλθει.
 

ΟΙ 725 ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.