.

Επεσε στις 23:15 το σήμα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα-Στον 'αέρα' οι εργαζόμενοι ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Επεσε στις 23:15 το σήμα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα-Στον 'αέρα' οι εργαζόμενοι



Δραματικές οι εξελίξεις στην ΕΡΤ καθώς ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Οργανισμού σήμερα Τρίτη τα μεσάνυχτα. Οι Ενώσεις του Τύπου, αντιδρώντας άμεσα, ανακοίνωσαν την απόφασή τους για απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα για σήμερα Τρίτη από τις επτά το απόγευμα έως της μία μετά τα μεσάνυχτα.


Στις 23.00 διμοιρίες των ΜΑΤ, όπως ανακοίνωσε η ΕΡΤ, κατευθύνταν προς τις κεραίες προκειμένου να διακόψουν το σήμα ενώ κόπηκε το αναλογικό σήμα. Τέσσερα περιπολικά στον Χορτιάτη, κλειστός ο δρόμος προς τις κεραίες, έπεσε το σήμα σε πολλές περιοχές της χώρας. Επίσης, όπως μετέδοσε η ΝΕΤ, στις 23.10 τα ΜΑΤ μπήκαν στον χώρο του Υμηττού προκειμένου να διακοπεί το σήμα. Στις 23.15 η ΕΡΤ σίγησε.

Στις 19.45 έφτασε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα, σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιοχομένου. Αυτή είναι η 19η στη σειρά. Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους αλλά και ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολο του. Λένε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι κόπτονται για την σπατάλη, λένε ψέματα γιατί η ΕΡΤ δίνει στον δημόσιο προϋπολογισμό, δεν παίρνει. Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να διακόψει το σήμα. Εάν το πράξει θα έχει να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη. Η εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι θέμα δημοκρατίας. Λουκέτο πρέπει να μπει στην τρόικα».

Στις 19. 30 επισκέφθηκε την ΕΡΤ και ο κ. Μανώλης Γλέζος ο οποίος είπε ότι είναι «ιερή υποχρέωση όλοι να παρευρίσκονται στην ΕΡΤ. Ως εδώ και μη παρέκει. Η ΕΡΤ εκφράζει την βούληση του λαού να καταγράφει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον κόσμο. Γι αυτό προτείνω όλοι οι δημοσιογράφοι, όπου κι αν δουλεύουν να έρθουν εδώ και να λειτουργήσουμε όλοι μαζί την ΕΡΤ. Να εκπέμπει μόνο η ΕΡΤ και να ενημερώνει τους πολίτες. Ηδη η συγκέντρωση που μέχρι τώρα υπάρχει στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου καταδυκνύει ότι δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο της σιωπής».

Η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΡΤ αποφάσισε ότι απόψε, Τρίτη, όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν τόσο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όσο και στους περιφερειακούς σταθμούς. Επίσης καλούν όλους τους Αθηναίους να προσέλθουν στην ΕΡΤ για να στηρίξουν τον αγώνα τους και να αποτρέψουν το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ θα δώσουν δύο συναυλίες διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, στους κήπους της ΕΡΤ. Η μία απόψε στις 22.30 και η δεύτερη αύριο Τετάρτη στις 12.00.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μεταδόθηκε στο δελτίο των 18:00 από τον υπουργό Σ. Κεδίκογλου έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε  θύλακα αδιαφάνειας την ΕΡΤ και σκανδαλώδη τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ ανήγγειλε ότι σύντομα θα λειτουργήσει νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης, που θα είναι δημόσιος αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικός.

Είπε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν και ότι όσοι επιθυμούν θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης στον νέο φορέα.

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι οι μεταδόσεις θα σταματήσουν με το τέλος του αποψινού προγράμματος σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα.

Οργή αλλά και δάκρυα ήταν οι αντιδράσεις των εργαζόμενων στη δημόσια τηλεόραση αμέσως μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως χαρακτηριστική διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας δεδομένου ότι για όλα αυτά τα οποία καταλόγισε την ΕΡΤ ο κ. Κεδίκογλου ευθύνονται ο ίδιος και οι πολιτικοί.


Συνεδριάζουν αύριο στις 12 το μεσημέρι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για να εξετάσουν το ενδεχόμενο κήρυξης πανεργατικής απεργίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Κόσμος καταφθάνει στο Ραδιομέγαρο  αλλά και στους σταθμούς της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα.

Αύριο ο ρ/σ "105,5 Στο Κόκκινο" θα εκπέμπει από την ΕΡΤ! Μετά τη συναυλία του σταθμού, όλες και όλοι, μαζί με τους εργαζόμενους, καλούνται να ανέβουν στο ραδιομέγαρο. 

Το ΦΕΚ της κατάργησης της ΕΡΤ

  Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης.
Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία  μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης  και του πολιτισμού.
Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.
Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απατήσεις της ελληνικής κοινωνίας».


Η ΕΡΤ αποτελείται σήμερα από:

- 5 τηλεοπτικά κανάλια (ΕΤ1, ΝΕΤ,ΕΤ3, ERTworld και ERT HD)
- 7 ραδιοφωνικά Προγράμματα με έδρα την Αθήνα (Πρώτο Πρόγραμμα, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΙΛΙΑ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ και Πέμπτο Πρόγραμμα – Φωνή της Ελλάδος),
- 3 ραδιοφωνικά Προγράμματα με έδρα τη Θεσσαλονίκη ( 95,8 , 102 και Τρίτο)
- 19 Περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα
- Μουσικά Σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία)
- Εκδόσεις (περιοδικό Ραδιοτηλεόραση)
- Διαδικτυακό τόπο www.ert.gr
- Ψηφιακό Αρχείο ( www.ert-archives.gr)
- web tv (www.ert.gr/webtv)
2.324 εργαζόμενοι ως τακτικό προσωπικό και
792 εργαζόμενοι ως έκτακτο προσωπικό







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.