.

Οι Anonymous «χτύπησαν» τη Βουλή ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι Anonymous «χτύπησαν» τη Βουλή

Oι Anonymous «χτύπησαν» το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής με ταυτόχρονη διαρροή δεδομένωνΗ ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες ή μερικές μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το secnews.gr, οι Anonymoys χτύπησαν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής, με ταυτόχρονη διαρροή δεδομένων.
Όπως μεταδίδει το secnews.gr τα ακριβή στοιχεία της κυβερνοεπίθεσης, απεστάλησαν μέσω ανώνυμου ηλεκτρονικού μηνύματος με απόκρυψη ταυτότητας αποστολέα. Παράλληλα σε γνωστό διαδικτυακό τόπο επικοινωνίας των Anonymous του εξωτερικού αναρτήθηκε προκήρυξη στην οποία αποσαφηνίζεται οι λόγοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στη Βουλή των Ελλήνων.
Η επίθεση, η οποία να σημειωθεί ότι ήταν υψηλής πολυπλοκότητας στοχοποίησε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, υπουργικά γραφεία αλλά και το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής και πληροφοριακής υποδομής της Βουλής των Ελλήνων. Συγκεκριμένα φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε servers (εξυπηρετητές) που είναι υπεύθυνα για την διαχείριση όλων των χρηστών του δικτύου της Βουλής (username και κωδικοί) – πιθανόν Domain Controllers! Επίσης φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί και το σύστημα webmail – ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ φαίνεται να διαθέτουν πλήρη εσωτερική πρόσβαση στα συστήματα της Βουλής, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις εσωτερικές διευθύνσεις IP που δημοσιεύουν.
Την ίδια ώρα, από την επίθεση φαίνεται σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το secnews.gr, οι Anonymous επιδίωξαν και απέκτησαν πρόσβαση σε εξυπηρετητές (Servers) της Βουλής όπου ευρίσκονται τα στοιχεία και οι κωδικοί πρόσβασης ΟΛΩΝ των Βουλευτών (εν ενεργεία και μή) αλλά και υπηρεσιών διαχείρισης της Βουλής. Επιπλέον φαίνεται ότι απέκτησαν επιπλέον πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών στελεχών της Βουλής, εργαζομένων, Υπουργών, Βουλευτών.
Όπως αναφέρουν, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε συμπαράσταση των απολυμένων της ΕΡΤ, ενώ δεν διστάζουν να στραφούν σαφέστατα εναντίον των πολιτικών αλλά και των Τραπεζών. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές μέρες οι Anonymous προειδοποίησαν ότι θα πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) εναντίον Ελληνικών υπηρεσιών και Οργανισμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαστάσεις της επίθεσης δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν, καθώς μέχρι στιγμής λίγες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν η Βουλή έχει πέσει και άλλες φορές θύμα κυβερνοεπιθέσεων.
Δείτε το κείμενο της προκήρυξης εδώ
Διαβάστε τη μετάφραση της προκήρυξης:
«Καλημέρα Ελλάδα. Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός αυταρχικού καθεστώτος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καθεστώς Ερντογάν. Αναρωτηθήκατε που αποσκοπεί η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός σας;
Μήπως ήρθε η ώρα για εκλογές και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης αποφασίστηκε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα συμπεριλαμβανομένων και των «λαθών» που παραδέχτηκε η τρόικα;
Τους ξέρουμε. Τους παρακολουθούμε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε παντού. Και αν αυτό το παντού σημαίνει “την Βουλή των Ελλήνων», τότε ναι . Έχουμε εσωτερική πρόσβαση μεταξύ άλλων και εκεί. Ξέρουμε κάθε σπιθαμή των μελλοντικών τους σχεδίων πολύ πριν ανακοινωθούν. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και αυτά που δεν ανακοίνωσαν ποτέ. Το πρόγραμμα PRISM και τα Αμερικάνικα Κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης και άντλησης δεδομένων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξάγουμε πληροφορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα παρακολούθησης εναντίον των άσεμνων, ανήθικων και άτιμων Ελλήνων πολιτικών και οιουδήποτε τους υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο από τις Τράπεζες μέχρι τις επιχειρήσεις.
Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με καθέναν από εσάς προσωπικά.
Είμαστε Ανώνυμοι Είμαστε Λεγεώνα Δεν Συγχωρούμε, Δεν ξεχνούμε
Μην μας περιμένετε, είμαστε ήδη εκεί»
Δείτε φώτο ντοκουμέντα από την επίθεση
Από τα ντοκουμέντα της επίθεσης φαίνεται ότι είχαν δυνατότητα να αντλούν στοιχεία από το σύνολο των τερματικών σταθμών (υπολογιστών) που βρίσκονται εντός του κτιρίου της Βουλής ή είναι συνδεδεμένα δικτυακά ή διαδικτυακά με αυτό
Από την επίθεση αποδεικνύεται ότι διαθέτουν πλήρη λίστα όλων των usernames που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους υπολογιστές της Βουλής, ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου.
Δείτε τα σχετικά Screenshots
Στόχος της επίθεσης ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καθώς οι Anonymous αναζήτησαν στοιχεία και λεπτομέρειες για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.
Μεταξύ άλλων φαίνεται ότι οι χακτιβιστές παρακολουθούν τις διαδικτυακές κινήσεις των Βουλευτών αλλά και την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, με κυβερνο-οπλα όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους, ενώ αναφέρουν ότι πλέον θα ασχοληθούν με τον κάθε ένα ξεχωριστά

πηγή:left.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.