.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.στο νομό Μεσσηνίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.στο νομό Μεσσηνίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στο νομό Μεσσηνίας


Την Κυριακή 09/06/2013 αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. αποτελούμενη από την Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ., τους βουλευτές Τσουκαλά Δημήτρη και Πετράκο Θανάση και τον συντονιστή του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας Μαυρόπουλο Τάσο, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Στις επισκέψεις αυτές συναντήθηκε με τις διοικήσεις των Υπηρεσιών και τις ενώσεις των Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται.
Η δραματική περικοπή των λειτουργικών δαπανών και η σημαντική μείωση των μισθών των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που τους έχει καταδικάσει να ζουν στα όρια της φτώχειας, δυσκολεύει το έργο τους και μειώνει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών.
Η λειτουργία των υπηρεσιών στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο, στον επαγγελματισμό του προσωπικού και τη διάθεση προσφοράς των στελεχών στην κοινωνία. Η κυβέρνηση που στην κορυφή της ατζέντας της προεκλογικά είχε την αύξηση της εγκληματικότητας και την «ικανότητά» της να την αντιμετωπίσει, αποδεικνύει ότι το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιήθηκε για να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει το λαό.
Προτεραιότητά της δεν είναι η ασφάλεια και η ηρεμία του κοινωνικού συνόλου, αλλά η ασφάλεια των τοκογλύφων και η καταστολή των λαϊκών αγώνων για να εφαρμόσει την πιο άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. διαβεβαίωσε τις ενώσεις των Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών ότι θα αναδείξει τα προβλήματά τους και θα διεκδικήσει τις λύσεις, εξαντλώντας κάθε κοινοβουλευτική δυνατότητα που έχει, καθώς και ότι θα στηρίξει τους αγώνες τους.
Η περιοδεία στο νομό Μεσσηνίας τελείωσε το βράδυ με την ενδιαφέρουσα συζήτηση που διοργάνωσε η Ν.Ε. Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. στην Πλατεία Αρφαρών με την συμμετοχή των Βουλευτών και της αναπλ. καθηγήτριας εγκληματολογίας του Δ.Π.Θ. Σοφίας Βιδάλη, και θέμα την κρίση και τις διαστάσεις της εγκληματικότητας σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Το Γραφείο Τύπου




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.