.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με το Α.Τ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σχετικά με το Α.Τ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


Οι εννέα κρατούμενοι αλλοδαποί στα κρατητήρια του Α/Τ Μαρκοπούλου που πάσχουν από ψώρα είναι ένα από τα περιστατικά που αναδεικνύουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών.
Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των αστυνομικών και άλλων οργανώσεων, ότι τα κρατητήρια από χώροι κράτησης για διαδικασία αυτοφώρου έχουν μετατραπεί σε φυλακές για ποινικούς και αλλοδαπούς, η ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης κωφεύει, προβάλλοντας επιδεικτικά το ανάλγητο πρόσωπό της καταπατώντας τους διεθνείς κανόνες και συμφωνίες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Οι πολλαπλάσιοι κρατούμενοι απ’ αυτούς που χωράνε τα κρατητήρια, η πολύμηνη κράτηση τους χωρίς φυσικό φως, προαυλισμό και περίθαλψη και η έλλειψη των στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, εκτός της μετάδοσης ξεχασμένων ασθενειών σε κρατουμένους, αστυνομικούς και πολίτες, εγκυμονεί κινδύνους ανεξέλεγκτων καταστάσεων τις οποίες η ηγεσία θα βιαστεί να χρεώσει στο αστυνομικό προσωπικό.

Επειδή το υπουργείο αρνείται να ασχοληθεί, καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει αυτή η άθλια κατάσταση, να τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανόνες κράτησης και να ισχύσουν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για κρατουμένους και αστυνομικούς.


3/6/2013Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.