.

Μειώνουν 6700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μειώνουν 6700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας. Καταργούνται 6.700 κενές οργανικές θέσεις


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, η οποία αποτελεί μέρος του σχεδίου για την αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών του υπουργείου.

Το σχέδιο νόμου αναρτήθηκε ήδη στο διαδίκτυο (http://www.opengov.gr/yptp/?p=960 ) και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδιας καλεί τους πολίτες και τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης να υποβάλουν παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις, έως και τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι ''η συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας της νομοθετικής πρωτοβουλίας''.

Το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει:
  • Καταργούνται 6.700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων, αλλά ταυτόχρονα ανασυγκροτείται το Αρχηγείο του Σώματος και καθορίζονται εκ νέου οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών, οι οποπιες θα ανασυγκροτηθούν.
  • Συγκροτείται μια νέα ευέλικτη Ασφάλεια και μειώνονται τα ιεραρχικά επίπεδα ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία λήψης, διαβίβασης και υλοποίησης των εντολών και να βελτιωθεί ο βαθμός αντίδρασης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα.
  • Προωθείται η συνεργασία με τους ΟΤΑ μέσω μνημονίων συνεργασίας σε θέματα αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης πολιτών και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Συγκροτείται η αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας.
  • Δημιουργείται ειδικός Κλάδος Αλλοδαπών & Μετανάστευσης με αντικείμενο το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αρμοδίων για το χειρισμό των θεμάτων αυτών Υπηρεσιών.
  • Αναβαθμίζεται η Αστυνομική Ακαδημία, καθώς καθίσταται ΝΠΔΔ και αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, μέσω του ΑΕΑ, και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.