.

iskra.gr Ελεύθεροι οι 8 αναίτια συλληφθέντες του Υμμητού. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

iskra.gr Ελεύθεροι οι 8 αναίτια συλληφθέντες του Υμμητού.

Αναδημοσίευσh από iskra.gr
ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΝΑΤΟΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !


Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να συμπαρασταθούν στους 9 συλληφθέντες στον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό, οι οποίοι οδηγήθηκαν με χειροπέδες ενώπιον του εισαγγελέα,
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών» ασκήθηκε εις βάρος ενός εκ των εννέα πολιτών που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας 29/7, στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό, στη διάρκεια διαμαρτυρίας.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Ιανουαρίου 2014.
Ειδικότερα, με εντολή του εισαγγελέα οι οκτώ από τους εννέα πολίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Υμηττό, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών πομπών της ΕΡΤ, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης και οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας χειροπέδες στον εισαγγελέα.

Για τους επτά από τους εννέα συλληφθέντες ορίστηκε ρητή δικάσιμος, στις 10 Ιανουαρίου 2014. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα πλημμελήματα της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής, της διατάραξης ασφάλειας αεροπλοΐας και διακεκριμένων φθορών.

Ο όγδοος από τους συλληφθέντες, που είναι δικηγόρος, αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και θα διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση.

Σε ό,τι αφορά τον ένατο κατηγορούμενο θα οδηγηθεί στον ανακριτή, καθώς ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών». Στη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία αναφέρεται ότι είχε μαγνητόφωνο με το οποίο «υπέκλεπτε τις συνομιλίες των αστυνομικών».

Ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση μέχρι να απολογηθεί στον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι αλληλέγγυοι πολίτες στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Εύα Μαυρογέννη.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν για συμπαράσταση στους συλληφθέντες αρκετοί αλληλέγγυοι πολίτες, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, Δ. Στρατούλης, Μ. Μπόλαρη και Α. Σταμπουλή .

ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ISKRA
Στο αυτόφωρο στην Ευελπίδων έχουν οδηγηθεί από τις 12:00 το μεσημέρι 8 πολίτες αλληλέγγυοι και εργαζόμενοι της ΕΡΤ μεταξύ των οποίων και η  δημοσιογράφος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη .
Στα διακaστήρια της Ευελπίδων όπου προσήχθησαν για δίκη οι εννέα συλληφθέντες , πραγματοποιείται από το πρωί μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους οκτώ, με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους.
Οι οκτώ πολίτες συνελήφθησαν χτες, Δευτέρα (29/7) , μετά από βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε διαμαρτυρία εκατοντάδων πολιτών στην κεραία της ΕΡΤ, που βρίσκεται στην κορυφή του Υμμητού και η οποία διαμαρτυρία στρεφόταν ενάντια στο κυβερνητικό λουκέτο στην ΕΡΤ.
 Ως γνωστόν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των πολιτών στην κορυφή του Υμηττού , η εικόνα και το πρόγραμμα της ΕΡΤ μεταδόθηκε για μια ώρα περίπου σε όλο το λεκανοπέδιο, αναλογικά από το κανάλι 21, για να ακολουθήσει νέα αυταρχική κυβερνητική επέμβαση βίαιης διακοπής του επανεμφανισθέντος προγράμματος της ΕΡΤ!
Οι οκτώ συλληφθέντες , μερικοί εκ των οποίων είναι κακοποιημένοι από τη βία των ΜΑΤ, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου , παρά τις διαμαρτυρίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, του Γιάννη Σταθά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, οι οποίοι είχαν ανέβει στο 10ο όροφο της ΓΑΔΑ, τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες. Στη ΓΑΔΑ παρευρίσκονταν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης και Γ. Αμανατίδης. Είχε προηγηθεί εναντίον των οκτώ προσαχθέντων άθλια μήνυση του κυβερνητικού εγκάθετου ειδικού εκκαθαριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη.
Στους 8 συλληφθέντες, επτά πολίτες και τη δημοσιογράφο Εύα Μαυρογένη απευθύνθηκαν ψευδέστατες κατηγορίες  για διακεκριμένες φθορές κατά δημοσίας περιουσίας, (κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα!!!) και διατάραξη ασφαλείας επικοινωνιών, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και απειλές κατά αστυνομικών οργάνων. Μια ακόμη γυναίκα, από τους συλληφθέντες, διακομίσθηκε κρατούμενη σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς τραυματίστηκε στο χέρι κατά την σύλληψη της.
Έξω από τη ΓΑΔΑ βρέθηκαν αμέσως εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους κατά του «μαύρου» στη δημόσια ενημέρωση και στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς επίσης και οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, νομικοί σύμβουλοι και βουλευτές.
Ο Γιώργος Μάγγας μόλις ενημερώνεται για τις συλλήψεις, διακόπτει τη συναυλία του στο προαύλιο της ΕΡΤ και μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και με το κλαρίνο του συνεχίζει τη μουσική του διαμαρτυρία. 
Ο Παναγ. Λαφαζάνης , ο οποίος βρέθηκε στον Υμηττό μετά την επίθεση των ΜΑΤ και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, κατήγγειλε με δηλώσεις του την "απύθμενη κυβερνητική βαρβαρότητα και τη βία των ΜΑΤ. Χαρακτήρισε ψευδείς και χαλεκευμένες τις κατηγορίες σε βάρος των εννέα συλληφθέντων και άθλια τη μήνυση του εγκάθετου και υπόλογου Γκίκα Μάναλη. Υπογράμμισε την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στους εννέα και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, τονίζοντας ότι η χώρα έχει μεταβληθεί σε πεδίο απέραντης αυθαιρεσίας μιας νέας δικατορίας υπό κοινοβουλευτικό μανδύα."
Την αγανάκτηση του εξέφρασε, μέσω του δικτύου της ΕΡΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του δημοσιογράφου και υφυπουργού Παντελή Καψή, για να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να σταματήσουν τα φαινόμενα φίμωσης της Δημοκρατίας.
Την οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε χθες το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης, για την εμπλοκή του στην κυβερνητική απόφαση για το «λουκέτο»στην ΕΡΤ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.