.

Η ιδρυτική Διακήρυξη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Νοτιοανατολικής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιδρυτική Διακήρυξη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αστυνομικών Νοτιοανατολικής

Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2013
Συνάδελφοι. 

Όπως όλες οι συνδικαλιστικές εκλογές, τόσο και οι δικές μας είναι ιδιαίτερα σημαντικές  για τους κυβερνώντες, καθώς το τελευταίο προπύργιο της εξουσίας τους είναι ο έλεγχος των συνδικάτων.

Τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν εργατικά συνδικάτα που συγκρούστηκαν μέχρι τέλους με την κυβέρνηση και τις  βάναυσες πολιτικές των απολύσεων και των περικοπών. Είτε κέρδισαν είτε έχασαν, έγραψαν τη δική τους ιστορία αντίστασης και αναζωπύρωσαν τις ελπίδες μας για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.
Υπήρξαν όμως και συνδικάτα που δεν έδωσαν ποτέ αυτή τη μάχη, αλλά εκτέλεσαν κατά γράμμα τις επιταγές της μνημονιακής κυβέρνησης. Και αυτό έγινε συνειδητά. Δεν έγινε ούτε από φόβο ούτε από ανικανότητα κάποιων συνδικαλιστών, αλλά γιατί προφανώς αυτοί οι συνδικαλιστές δεν βιώσαν ποτέ τον  εργασιακό τρόμο, την καθημερινή πίεση και την εξαθλίωση στην οποία βρίσκονται οι συνάδελφοι τους. Συνδικαλιστές που δεν θέλουν να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Συνάδελφοι,

Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα συνδικάτο αστυνομικών διστακτικό, κοινωνικά αποκλεισμένο και διαλλακτικό στις περικοπές που μας επιβάλουν. Ένα συνδικάτο που θα αποπροσανατολίζει τους συναδέλφους από τα ουσιαστικά προβλήματα και η δράση του θα περιορίζεται στα οφειλόμενα ρεπό ή τη βελτίωση του Police online.

Θέλουν  το συνδικάτο μας παραμάγαζο. Με συνδικαλιστές που θα μπορούν να συναλλάσσοντε και να ικανοποιούν χάρες, ρουσφέτια και μεταθέσεις. Θέλουν από τις εκλογές μας να προκύψει ένα συνδικάτο σούπα και τους συνδικαλιστές αστυνομικούς ''καθώς πρέπει''.

Συνάδελφοι,

Είμαστε  εργάτες με στολή και στις διεκδικήσεις μας δεν θα είμαστε ούτε διαλλακτικοί ''ούτε καθώς πρέπει''.  Δημοκρατικοί διάλογοι προϋποθέτουν δημοκρατικό περιβάλλον, κάτι που έχει εκλείψει σε αυτή τη χώρα ελέω εκτάκτων μνημονιακών συνθηκών. 

Η ΑΠΑΣ Νοτιανατολικής, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σκοπό ούτε να συνδιαλλαχτεί με την εξουσία ούτε να υποχωρήσει. Όσο η χώρα κι ο λαός βρίσκεται κάτω από τα δεσμά μεγάλων συμφερόντων, τόσο η στάση μας θα σκληραίνει. 

Σας καλούμε,

Να ορθώσουμε ιστορικά το ανάστημα μας και να χαράξουμε μαζί με το λαό μας μια κοινωνία δίκαιη και δημοκρατική. Μια κοινωνία όπου εμείς οι αστυνομικοί, θα έχουμε αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία της. Ζητάμε τη στήριξη σας. Στους δρόμους του αγώνα, στους εργασιακούς χώρους και στην εκλογική μας μάχη. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                                                     Η Γραμματεία της
Α.Π.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής
Πηγή: www.apasa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.