.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ομιλία του κ Δένδια κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013 ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ομιλία του κ Δένδια κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013





ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ

σχετικά με την ομιλία του κ Δένδια κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013

 Κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, παρουσίασε στοιχεία που αλλοιώνουν και τον τύπο και την ουσία της αποτίμησης του έργου του Π. Σ.



  Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και το επιτελείο του, επιχείρησαν να υποβαθμίσουν ένα Σώμα που είναι πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών με το έργο που επιτελεί, να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη του κόσμου και να υπηρετήσουν κυρίως τις μνημονιακές πολιτικές, που θέλουν την υποβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας.

  Η χθεσινή φιέστα με τα μαγειρεμένα στοιχεία, είναι συνέχεια των εξαγγελιών του Υπουργού ότι το σώμα μπορεί να λειτουργήσει με 5.500 άτομα προσωπικό και των ανώνυμων δημοσιευμάτων εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, που έλεγαν πόσο φθηνότερα θα κόστιζε η δασοπυρόσβεση αν την κατείχαν ιδιώτες.

   Οφείλουμε να θυμίσουμε στον κ. Υπουργό ότι:
  • -Η αντιπυρική περίοδος είναι από την 1η Μαίου κάθε έτους και τελειώνει την 31η Οκτωβρίου και όχι από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο που έκανε την χθεσινή αποτίμηση.
  • -Τα στοιχεία των καμένων εκτάσεων είναι πολύ περισσότερα και όχι αυτά που παρουσιάστηκαν.
  • -Οι φετινές καιρικές συνθήκες, οι χαμηλές θερμοκρασίες κάτω των 40 βαθμών, η συνεχής βροχόπτωση μέχρι τέλος Ιουνίου και η έλλειψη ισχυρών ανέμων για μεγάλο διάστημα, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, ενίσχυσε το έργο των Πυροσβεστών στην καταστολή των πυρκαγιών.
  • -Επιτυχία δεν είναι οι 190 συλλήψεις, όταν ο αριθμός των πυρκαγιών είναι 4.248 σύμφωνα με τον κ. Υπουργό.

 Οι φετινές ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που απέτρεψαν περισσότερες και μεγάλες πυρκαγιές, όπως και η αυτοθυσία που επέδειξε το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την κατάσβεση τους, δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο κομματικής και πολιτικής εκμετάλλευσης, ούτε αφορμή για περαιτέρω υποβάθμιση του Σώματος και απαξίωση του προσωπικού.

  Αυτό που όφειλε να κάνει ο κος Υπουργός, ήταν να συγχαρεί το προσωπικό του Π.Σ. και να ομολογήσει ότι η πολιτική που υπηρετεί θα πλήξει περαιτέρω το Πυροσβεστικό Σώμα και το προσωπικό, και θα προχωρήσει στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση του Σώματος μετατρέποντας το συνταγματικό δικαίωμα και έννομο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη και της πολιτικής προστασίας, σε προϊόν, αντικείμενο εκμετάλλευσης στα χέρια ιδιωτών.

Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ 16-10-2013




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.