.

Χρυσή διαπλοκή με σεκιουριτάδες ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Χρυσή διαπλοκή με σεκιουριτάδες





Ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε οργανώσει τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον χώρο των υπηρεσιών ασφαλείας. Στελέχη από την τοπική οργάνωση του Περάματος είχαν ιδρύσει ομοσπονδία που εξασφάλιζε δουλειά σε άνεργους χρυσαυγίτες με μεροκάματα πείνας


Του Νίκου Σβέρκου

Η Χρυσή Αυγή είχε στο παρελθόν εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή της να ενισχύσει την παρουσία της στον χώρο των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας. Η τακτική, όπως καταγγέλλεται, είναι συνήθης: διάσπαση συνδικαλιστικών οργανώσεων, ακριβώς όπως επιχειρήθηκε να γίνει στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, και ίδρυση «γραφείου ευρέσεως εργασίας».

Την εποχή που η Χρυσή Αυγή «μεσουρανούσε» σε πρωτοσέλιδα ως «μεσσίας» της τάξης και της ασφάλειας, το «Πρώτο Θέμα» της 8ης Ιουλίου 2012 ανέφερε πως η ναζιστική οργάνωση υπογράφει «συμβόλαιο συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης που θα αναλάβουν την περιφρούρηση υποβαθμισμένων περιοχών της πρωτεύουσας, όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η σκέψη ανήκε στον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος είχε δηλώσει: «Ηδη βρισκόμαστε σε επαφή με τρεις ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι, με τις οποίες θα συνεργαστούμε για να δώσουμε και πάλι το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης». Η εφημερίδα σημείωνε μάλιστα ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κενά στο προσωπικό των εταιρειών σεκιούριτι, με τις οποίες θα συνεργαστεί η Χρυσή Αυγή, θα καλυφθούν από άνεργα μέλη και οπαδούς του κόμματος.

Τον περασμένο Ιούλιο, όταν η Χρυσή Αυγή δήλωσε την πρόθεσή της να αναλάβει η ίδια τη φύλαξη των σχολείων, ελέω απόλυσης των σχολικών φυλάκων, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας, είχε δηλώσει: «Σκεφτόμαστε να συνεργαστούμε με εταιρείες σεκιούριτι ή με απολυόμενους σχολικούς φύλακες προκειμένου να καλύψουμε τα έξοδά τους για τη φύλαξη των σχολείων».

Στον χώρο των εταιρειών φύλαξης (σεκιούριτι) δραστηριοποιείται ο Περικλής Μουλιανάκης. Εκτός του ότι έχει κατονομαστεί ως «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, φωτογραφιζόμενος μάλιστα με τη χαρακτηριστική «στολή» της οργάνωσης, είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας «Periklis Shipping Services CO» που έχει σκοπό την «ενοικίαση» εργαζομένων σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Ο Μουλιανάκης εργάζεται όμως την ίδια ώρα σε μεγάλη εταιρεία σεκιούριτι και εκτελεί χρέη γραμματέα οργανωτικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών – Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ), μιας συνδικαλιστικής ένωσης, που, σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος (ΟΜΥΠΑΕ), αλλά και εργαζομένων στην «ICTS ΕΛΛΑΔΟΣ», έχει ιδρυθεί με την «πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας» και δρα με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών συμφερόντων.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην ICTS: «Οσον αφορά τη φερόμενη Ομοσπονδία, νεοσυσταθείσα ως ΠΟΥΑΧΦ, η οποία εκπροσωπείται από κάποιον Παπακωνσταντίνου Νίκο, από όσο γνωρίζουμε είναι ο πρώτος ο οποίος υπέγραψε μειώσεις μισθών στον κλάδο μας με παράνομη επιχειρησιακή ΣΣΕ». Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου είναι ο πρόεδρος της ΠΟΥΑΧΦ, συνάδελφος στην ίδια εταιρεία με τον Π. Μουλιανάκη. Ο Ν. Παπακωνσταντίνου έχει κατηγορηθεί από το σωματείο στην ICTS ότι «σύστησε σωματεία πρωτοβάθμια και μία υποτιθέμενη ομοσπονδία με μοναδικό γνώμονα ενδεχομένως το συμφέρον της εταιρείας που εργάζεται αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους». Σημειώνεται πάντως ότι οι Παπακωνσταντίνου και Μουλιανάκης δεν είναι τα μοναδικά μέλη της διοίκησης της ΠΟΥΑΧΦ που απασχολούνται στην ίδια εταιρεία.

Πρόσθετο ενδιαφέρον στην υπόθεση προσδίδουν ακόμα δύο καταγγελίες. Εργαζόμενοι στον χώρο των εταιρειών ασφάλειας επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη ομοσπονδία βρίσκει εργασία σε άνεργους «σεκιουριτάδες», οι οποίοι αμείβονται με πενιχρούς μισθούς, ενώ οι ενταγμένοι στη Χ.Α. υπάλληλοι της συγκεκριμένης εταιρείας φέρουν στις επωμίδες τους συγκεκριμένη φράση, προφανώς για να αναγνωρίζονται, ενώ οι άλλοι το όνομα της εταιρείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.