.

Απολύουν αστυνομικούς στο όνομα του… Μνημονίου; ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Απολύουν αστυνομικούς στο όνομα του… Μνημονίου;



Απολύουν αστυνομικούς στο όνομα του… Μνημονίου;


Εξεδόθη σχετική διαταγή αναζήτησης πιθανής δικαστικής εμπλοκής και καταδίκης


Άμεσα φαίνεται πως θα έχει εφαρμογή ο νόμος για την απόλυση των δημοσιών υπαλλήλων στη χώρα μας, αρχής γενομένης, όμως, από τους αστυνομικούς, κάτι που ήδη

έχει επιφέρει έντονη αναστάτωση και συζητήσεις από τη στιγμή που έγινε γνωστό και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PatrasTimes, ήδη εξεδόθη σχετική διαταγή από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να αναζητηθεί στο προσωπικό το οποίο υπηρετεί στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομία, εάν υπάρχουν αστυνομικοί υπάλληλοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί ή έχει τελεσιδικήσει κάποιο αδίκημα σε βάρος τους.

Πρόκειται για μία διαδικασία που, όπως καταγγέλλεται στο PatrasTimes, έχει ήδη ξεκινήσει και στην περιοχή μας και ήδη προχωρούν οι ενέργειες για τον εντοπισμό αστυνομικών που έχουν σε δικαστικές εκκρεμότητες.

Στόχος, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα, είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες της απόλυσης από το δημόσιο, ακόμα και στον κλάδο των αστυνομικών υπαλλήλων, παρά τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε έμψυχο δυναμικό που έχει ως αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση.

«Οι αστυνομικοί με την ευρύτερη έννοια του δημοσίου υπαλλήλου δε θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από αυτό το νόμο. Είναι όμως απορίας άξιο πως κάθε φορά που πλήττεται εργασιακά ο αστυνομικός να τον θυμούνται ότι είναι δημόσιος υπάλληλος» υπογραμμίζει σε δήλωσή του στο PatrasTimes ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος προσθέτοντας πως «όλα αυτά γίνονται ενώ φυσικά ο αστυνομικός δεν κατείχε και δεν κατέχει ούτε καν τα υποτυπώδη και αυτονόητα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων. Είχε εξαιρεθεί τόσο από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων όσο και από την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.