.

Η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ εκθέτει όσους υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ εκθέτει όσους υπονομεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ
Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τη σημερινή εξέταση του Διοικητή της ΕΥΠ

Η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Θ. Δραβίλλα σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέδειξε περίτρανα ότι εκείνοι που σπερμολογούν και εξυφαίνουν σενάρια σκοεινής εμπνεύσεως εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ δρουν υπονομευτικά για την Δημοκρατία, προτάσσοντας σκοπιμότητες σε βάρος της νομιμότητας και της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, επισημαίνουν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές Θ. Δρίτσας, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Λαφαζάνης.
Επίσης, υπογραμμίζουν ότι "ο Διοικητής της ΕΥΠ απάντησε κατηγορηματικά και απερίφραστα, στις επίμονες ερωτήσεις μας, ότι όλες οι διοχετευόμενες ή δημοσιευόμενες ή δημοσιοποιούμενες «πληροφορίες» περί δήθεν εμπλοκής βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, άμεσης ή έμμεσης, σε εγκληματικές ενέργειες είναι ψευδείς και δεν ερείδονται σε κανένα στοιχείο ή πληροφορία της ΕΥΠ, δεν έχουν αποτελέσει ποτέ αντικείμενο «φακέλου» ή άλλου είδους διερεύνησης ή τυχαίου ευρήματος, ούτε έχουν απασχολήσει με οποιοδήποτε τρόπο την ΕΥΠ, αντίθετα με όσα σκοπίμως και επιμόνως διακινούνται εδώ και καιρό, για να σπιλωθεί η πρώτη πολιτική δύναμη στην κοινωνία".
Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι:
1) Αναγκαίος ο αναπροσδιορισμός του ρόλου, της λειτουργίας και του τρόπου στελέχωσης της ΕΥΠ, σύμφωνα με τα συνταγματικώς και υπερνομοθετικώς επιβαλλόμενα και διεθνώς προβλεπόμενα σε μια δημοκρατία, τόσο για την θωράκιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών όσο και για την περιφρούρηση της εθνικής ασφάλειας αλλά και για την προστασία του πολιτεύματος, καθώς επίσης των εθνικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων, σε επίπεδο οικονομίας και ανάπτυξης στο σύνθετο διεθνές περιβάλλον.
2) Η διαδικασία διαφάνειας και αξιοκρατίας στη λειτουργία των θεσμών είναι επίπονη διαδικασία, που προσκρούει, συχνότατα, στην ύποπτη άρνηση των εκπροσώπων των θεσμών να υπηρετήσουν την επιταγή αυτή.
3) Με βάση όσα αποτέλεσαν αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης, είναι επιβεβλημένο να κληθούν, συναφώς, προς συμπλήρωση, διασταύρωση και διαφώτιση στοιχείων, στο στάδιο αυτό:
* Ο Αρμόδιος για την ΕΥΠ Εισαγγελέας
* Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ)
* Οι αρμόδιοι για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία [ΔΑΕΒ]
* Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.