.

Απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον ακροαριστερό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό [pdf] Πηγή: Απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον ακροαριστερό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον ακροαριστερό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό [pdf] Πηγή: Απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τον ακροαριστερό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό

Το φως της δημοσιότητας είδε τις τελευταίες ώρες απόρρητη έκθεση- φωτιά για την δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα και τα κομβικά σημεία της ενίσχυσης του αντάρτικου πόλεως, την οποία έχει συντάξει υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας και περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

«Στα πανεπιστήμια και τις γειτονιές των μεγαλουπόλεων ανθει ο αναρχισμός. Σε όλα τα στέκια της νεολαίας γίνεται αναρχικό πανηγύρι. Εχουν επιλέξει να μαζεύουν πιτσιρικάδες και να τους ρίχνουν στην φωτιά της βίας», αναφέρει το εν λόγω στέλεχος σε απόρρητη έκθεση του προς την Σχολή Εθνική Ασφάλειας τον Σεπτέμβριο του 2012, έκθεση την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».
Στην εν λόγω έκθεση, αναφέρεται πως η ελληνική κοινωνία αποτελεί «δεξαμενή» σε μεγάλο βαθμό για την νέα τρομοκρατία, με τις μελλοντικές προβλέψεις να είναι εξαιρετικά δυσοίωνες καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «ο τυχοδιωκτισμός κερδίζει έδαφος στην επίσημη πολιτική, τα κοινωνικά γεγονότα θα εξελίσσονται ανεξέλεγκτα και η ζώνη του νεοαναρχισμού αλλά και του νεοναζισμού θα τείνει να εξελιχθεί σε πυριτιδαποθήκη ικανή να ανατινάξει τα πάντα σε μια χώρα χωρίς σταθερές και καθαρές επιλογές.
Κομβική ημερομηνία η δολοφονία Γρηγορόπουλου- Πως ενισχύθηκε η δράση των αντιεξουσιαστών
Στην έκθεση, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως μετά την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου παρουσιάσθηκε έντονη δραστηριότητα στον αντιεξουσιαστικό- αναρχικό χώρο, όπου πολλά από τα στελέχη του στη συνέχεια εντάχθηκαν σε νεοτρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ αναλύονται τα αίτια της ακμής και της παρακμής του μετά τον Δεκέμβριο του 2008. Γράφεται χαρακτηριστικά στην έκθεση:
«Ιδιαίτερα, μετά το θάνατο του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ και τα επεισόδια που ακολούθησαν, παρατηρήθηκε εισχώρηση στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο πολλών ατόμων νεαρής κυρίως ηλικίας (15 με 25 ετών), τα οποία θωρώντας στο πρόσωπο του νεκρού μαθητή τον ίδιο τους τον εαυτό και συνεκτιμώντας τα προβλήματα της εποχής (οικονομική κρίση, ανεργία, κρίση αξιών) ταυτίζονταν με τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μεγάλη αύξηση στη δραστηριότητα του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού κινήματος, τόσο σε επίπεδο σύννομων ενεργειών όπως συγκεντρώσεις – πορείες, συζητήσεις, οικολογικές δράσεις, συναυλίες, όσο και σε επίπεδο παράνομων ενεργειών με την αύξηση της εξτρεμιστικής δραστηριότητας και την εμφάνιση μεγάλου αριθμού εξτρεμιστικών ομάδων που προέβαιναν σε τοποθετήσεις εμπρηστικών μηχανισμών σε διάφορους στόχους. Συνέπεια τούτων ήταν η μετεξέλιξη της μεγαλύτερης εξτρεμιστικής οργάνωσης που δρούσε στη χώρα, της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» σε Τρομοκρατική, η οποία οργάνωση αρχικά δεν πραγματοποιούσε «ποιοτικές» επιθέσεις αλλά «ποσοτικές» με επιλογή μεγάλου αριθμού στόχων σε μικρό χρονικό διάστημα, με μηχανισμούς εμπρηστικούς κυρίως, ένδειξη του πάθους και αυθορμητισμού των νεαρών μελών της οργάνωσης που αρχικά δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν για καλύτερο σχεδιασμό μεγαλύτερης επίθεσης, αλλά ήθελαν άμεση δράση. Δείγμα της νοοτροπίας αυτής είναι και το χρησιμοποιούμενο από τους ίδιους σύνθημα «Σκέψου επαναστατικά – Δράσε Επιθετικά». Μετά την ακμή που γνώρισε το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό κίνημα, κατά τον Δεκέμβριο του 2008 και το αμέσως επακόλουθο διάστημα, άρχισε και πάλι η φθίνουσα πορεία του».
Τα αίτια της παρακμής του αντιεξουσιαστικού κινήματος:
Κύριοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή είναι οι ακόλουθοι σύμφωνα με την έκθεση
 •  Η αρνητική αντιμετώπιση από το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας των επεισοδίων που ακολούθησαν το θάνατο του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.
 • Ο θάνατος τριών υπαλλήλων (η μία ήταν έγκυος) που εργάζονταν σε υποκατάστημα της τράπεζας"MarfinEgnatiaBank" στην οδό Σταδίου, λόγω εμπρησμού του κτιρίου με ρίψη βομβών μολότοφ, από άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την προσφυγή της Χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το συμβάν αυτό προκάλεσε ρήξη μέσα στο χώρο των αναρχικών, οδήγησε στη διάσπαση του κινήματος, στην αποχώρηση πολλών μελών του και στη καταδίκη του από το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής Κοινωνίας.
 • Η εξάρθρωση των Τρομοκρατικών Οργανώσεων «Επαναστατικός Αγώνας» και «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία κλόνισε τον «πυρήνα» του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού κινήματος και κατέρριψε το μύθο του «ασύλληπτου» που είχε καλλιεργηθεί μέχρι τότε,
Οι ημερομηνίες σταθμός για τους αναρχικούς
Παράλληλα, στην ίδια έκθεση παρουσιάζονται και οι σημαντικότερες ημερομηνίες για το αντιεξουσιαστικό κίνημα στην Ελλάδα, οι οποίες είναι ακόλουθες:
 • 17 Νοεμβρίου: Επέτειος της εισόδου του στρατού με τανκς εντός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, το έτος 1973. Κατά την επέτειο αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο πορεία, από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο προς την Πρεσβεία των Η. Π. Α. , κατά την οποία λάμβαναν χώρα επεισόδια από άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου.
 • Στην επέτειο του 1995 , μετά από κατάληψη του Ε. Μ. Π. από άτομα του αναρχικού χώρου και φθορές που προκάλεσαν σε αυτό, πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 500 ατόμων του Α/Α χώρου, καθώς και στην επέτειο του 1998 με σύλληψη μικρότερου αριθμού ατόμων του Α/Α χώρου, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετοί από τα μετέπειτα μέλη των Τ. Ο. «Επαναστατικός Αγώνας» αλλά και ανήλικα τότε μέλη της «Σ. Π. Φ.».
 • 6 Δεκεμβρίου: Επέτειος του θανάτου του νεαρού μαθητή Αλέξανδρου ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ από Ειδικό Φρουρό του Α. Τ. Εξαρχείων, στην οδό Μεσολογγίου. Κάθε χρόνο τη μέρα αυτή πραγματοποιείται συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας και πορεία σε κεντρικές οδούς στην Αθήνα, καθώς και συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον θανόντα μαθητή. Κυρίως στην Αθήνα παρεισφρύουν μέλη του κινήματος, με σκοπό να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια. Από το συμβάν αυτό δόθηκε η αφορμή στην οργάνωση «Σ. Π. Φ.» να μετεξελιχθεί από εξτρεμιστική σε Τρομοκρατική Οργάνωση και οδήγησε στην εμφάνιση νέας Οργάνωσης, της Ε.Ο. «6ης Δεκέμβρη», η οποία πολύ σύντομα μετεξελίχθηκε από εξτρεμιστική (με 4 επιθέσεις) σε τρομοκρατική ( 2 επιθέσεις).
Ποια είναι τα στέκια των αντιεξουσιαστών στην Ελλάδα
Τα «Στέκια - Καταλήψεις» που δραστηριοποιούνται ανά πόλη αριθμητικά, την τρέχουσα περίοδο, διαμορφώνονται ως εξής :
 • Αττική: 29
 • Θεσσαλονίκη:6
 • Πάτρα-Ιωάννινα: ανά 3 αντίστοιχα
 • Καβάλα- Κέρκυρα : ανά 2 αντίστοιχα
 • Χανιά-Αγρίνιο – Βόλος –Σέρρες – Ηράκλειο –Βέροια –Λαμία-Μυτιλήνη-
 • Ηγουμενίτσα- Ρόδος-Ξάνθη: ανά 1.
Από που χρηματοδοτούνται οι αντιεξουσιαστές
«Η Χρηματοδότηση των εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων στη Χώρα μας, όπως αποδείχτηκε αρχικά με την εξάρθρωση της Τ. Ο. ''Ε. Ο. 17Ν'', γίνεται μέσω ληστειών – ''απαλλοτριώσεων'' Τραπεζών. Με τις ληστείες χρηματοδοτείται το «Επαναστατικό Ταμείο» των οργανώσεων και βρίσκονται οι πόροι για αγορά οπλισμού και λοιπών λειτουργικών εξόδων. Άλλη μία απόδειξη των προαναφερθέντων είναι και η πρόσφατη σύλληψη του ΘΕΟΦΙΛΟΥ για συμμετοχή σε ληστεία στη νήσο της Πάρου», αναφέρει η έκθεση και συνεχίζει:
«Το ''knowhow'' για την διάπραξη ληστειών, θεωρείτε πως το απέκτησαν οι αναρχικοί με την συνύπαρξη εντός των φυλακών με σκληρούς ποινικούς κρατούμενους από την δεκαετία του '90 και εντεύθεν. Μέσα στις φυλακές δημιούργησαν δεσμούς με τους ποινικούς, οι οποίοι στο πρόσωπο των αναρχικών βρήκαν άτομα που μπορούν να εμπιστευθούν γιατί διαθέτουν ισχυρή ιδεολογία και μίσος κατά του κράτους. Έτσι δημιουργήθηκαν οι πρώτες σχέσεις και συνεργασίες, με αποκορύφωμα την Τρομοκρατική επίθεση με πακέτο – βόμβα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη –που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό του Υπασπιστή του Υπουργού - στην οποία εμπλέκεται περιβόητος ποινικός κακοποιός».
Ο Ακροδεξιός εξτρεμισμός- Πως αυξήθηκαν οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών με ρατσιστικά κίνητρα
Τέλος, στην απόρρητη έκθεση γίνεται λόγος και για τις ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην Ελλάδα και την δριμύτατη αύξηση των επιθέσεων κατά αλλοδαπών με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ γίνεται και λόγος για ακροδεξιές οργανώσεις «φαντάσματα»:
«Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αύξηση της δραστηριότητας του ακροδεξιού χώρου στην Ελλάδα, που οφείλεται:
 • Στην ερμηνεία κοινωνικών – πολιτικών φαινομένων με βάση την ιδιαίτερη ιδεολογική τους προσέγγιση.
 • Στην παρουσία μεγάλου αριθμού μεταναστών (νόμιμων ή παράνομων) και το αίσθημα απειλής, που κατά την άποψή τους δημιουργείται
 • Στην ανησυχία τους για την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του έθνους-φυλής.
 • Στη αύξηση της ανεργίας, που αποδίδεται κατ΄ αυτούς στην κατάληψη θέσεων εργασίας από μετανάστες.
 • Στην αύξηση της εγκληματικότητας, την οποία αποδίδουν κατά κύριο λόγο στους μετανάστες.
Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια, στην Ελλάδα, μεμονωμένα άτομα ακροδεξιάς ιδεολογίας πραγματοποίησαν κάποιες βίαιες ενέργειες-επιθέσεις. Οι ενέργειες αυτές δεν τυγχάνουν της αποδοχής από την Ελληνική κοινωνία, παρά βρίσκουν απήχηση μόνο σε ακροδεξιούς κύκλους και σε ελάχιστες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου κυρίως υπάρχει έντονη η παρουσία αλλοδαπών».
Ακροδεξιές οργανώσεις- φαντάσματα:
Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου (MABH):
«Τα έτη 1984, 1991 και 1994, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις τρομοκρατικού τύπου, όπως πραγματοποιούσε η 17 Νοέμβρη εκείνη την εποχή, κατά αλβανικών στόχων, σε Αλβανία και Ελλάδα. Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις έφερε το ίδιο όνομα (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) με οργάνωση που έδρασε την δεκαετία του '40. Δεν υπάρχουν όμως στοιχεία για υποτιθέμενη σύνδεση με αυτή, καθώς υπάρχει μεγάλο χρονικό κενό και δεν έχουν υποστηριχθεί υποθέσεις για πιθανή επιβίωσή της, καθ' όλο το διάστημα του καθεστώτος Ε. Χότζα στην Αλβανία».
«E.O 1821»:
Πρόκειται για μια νέα οργάνωση που ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατόν να εξακριβωθεί η πραγματική της ύπαρξη και η ο οποία έχει αναλάβει, με προκηρύξεις, την ευθύνη για δυο περιστατικά, ειδικότερα:
Την 21.18 ώρα της 02-06-2012 εστάλη κείμενο– email στην ηλεκτρονική εφημερίδα «zougla.gr», σύμφωνα με το οποίο η οργάνωση «Ε.Ο. 1821» αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον λαθρομεταναστών στους συρμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής τόπος και χρόνος διάπραξης αυτών. Στο κείμενο γίνεται λόγος για το κλίμα ανασφάλειας των Ελλήνων Πολιτών, για την συγκάλυψη των αστυνομικών αρχών που όπως χαρακτηριστικά λέγεται «συνηγορούν στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του ελληνικού λαού».
Την 26-06-2012 δημοσιεύτηκε κείμενο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα «crimesonair.gr», σύμφωνα με το οποίο η οργάνωση «Ε.Ο. ΄΄1821΄΄» αναλαμβάνει την ευθύνη για την αφαίρεση δυο προτομών του Άρη ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, στην Μεσούντα Άρτας και στην Καλοσκοπή Φωκίδας την 14-06-2012 και την 15-06-2012 αντίστοιχα . Στο κείμενο αναφέρουν ότι η ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου και το φαινόμενο της αστυφιλίας οφείλεται στην εγκληματική δράση του Άρη ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ».
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση εδώ
φωτογραφίες: fosphotos.com
πηγη iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.