.

Σ.τ.Ε: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Σ.τ.Ε: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας





Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών στους στρατιωτικούς και στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών κλπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του μνημονίου ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας της Ολομέλειας, σχεδόν ομόφωνα, διαπίστωσαν τα συνταγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περικοπή των αποδοχών των ενστόλων και θα ακυρώσουν τη σχετική υπουργική απόφαση που τις προβλέπει. 

Η έκταση της αντισυνταγματικότητας των περικοπών θα καθοριστεί με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Οι Ομοσπονδίες και Ενώσεις από όλες τις κατηγορίες των ενστόλων έχουν καταθέσει από τον Ιανουάριο του 2013 προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Μνημονίου ΙΙΙ και της αναδρομικής από 1η Αυγούστου 2012 επιστροφής των «αχρεωστήτως καταβληθέντων» ποσών-αποδοχών τους.   


onalert

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.