.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση - όλοι και όλες στη συγκέντρωση της Παρασκευής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση - όλοι και όλες στη συγκέντρωση της Παρασκευής
«Απέναντι στο δόγμα "Νόμος και Τάξη" της κυβέρνησης εμείς προετοιμάζουμε την «έφοδο στον ουρανό» για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων»

H ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας:

 «Οι 12 θάνατοι στο Φαρμακονήσι δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Πρόκειται για έγκλημα με σαφέστατους ηθικούς αυτουργούς: τη βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και την εφαρμογή της από την κυβέρνηση Σαμαρά. 
Αν για αυτούς που μας κυβερνούν οι ζωές αυτές δεν έχουν καμιά αξία, τότε πρέπει να είναι σαφές ότι για μας, τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας, αυτές οι ζωές είναι κομμάτι της δικής μας. Το ρατσιστικό παραλήρημα του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μας θύμισε ότι οι πνιγμοί στο Αιγαίο είναι εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Στο Φαρμακονήσι δε δολοφονήθηκαν κάποιοι «λαθρομετανάστες», αλλά η αξιοπρέπεια όλων όσοι συντασσόμαστε και παλεύουμε για έναν κόσμο δημοκρατίας, ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. 
Μια συμβολική διαμαρτυρία για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και τις πολιτικές που οδήγησαν σε αυτές, ακριβώς επειδή  παλεύουν για ένα κόσμο αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, επέλεξαν να κάνουν στο γραφείο του Μ.Βαρβιτσιώτη σήμερα το πρωί φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ). Η «απάντηση» ήταν  η εντελώς απρόκλητη και  βάναυση επίθεση από την ομάδα Δέλτα, ενώ περίπου 47 από αυτούς/έςπροσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Με αισχρό τρόπο οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν φορούσαν διακριτικά, επιτέθηκαν με σφοδρό μένος εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών, φτάνοντας στο σημείο να ξαπλώσουν στο έδαφος κάποιους από αυτούς αγνοώντας τις έντονες διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτογράφων.
Η στοχοποίηση της αγωνιζόμενης νεολαίας και η άγρια καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας επιδιώκει να τρομοκρατήσει όποιον αντιστέκεται στην εγκληματική -μεταξύ άλλων-  πολιτική τους.Η κυβέρνηση καθώς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και «Προστασίας του Πολίτη», μαζί με πλήρως εκφασισμένους θύλακες στο εσωτερικό της αστυνομίας (οι οποίοι δρουν με την ανοχή των επίσημων θεσμών) πασχίζουν να ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το αστυνομικό κράτος της προδικτατορικής δεξιάς όπου η ελευθερία της έκφρασης και η κοινωνική διαμαρτυρία διώκονταν ανελέητα. 
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ που την στηρίζουν. Καταγγέλλουμε τη σημερινή άθλια επίθεση εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών και κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας της αγωνιζόμενης νεολαίας και του λαού. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα στην διαδήλωση και τη διαμαρτυρία.
Απέναντι στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης εμείς προετοιμάζουμε την «έφοδο στον ουρανό» για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Καλούμε τις νέες και τους νέους της Πάτρας στην αντιφασιστική αντικατασταλτική συγκέντρωση που καλούν οι  φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας, αύριο το απόγευμα στις 18.30 στη πλατεία Γεωργίου».


#left.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.