.

Η ΝΔ βλέπει... βίαιη επίθεση από τους φοιτητές - ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ντροπή να βαφτίζουν ''τρομοκρατική ενέργεια'' μια ειρηνική διαμαρτυρία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η ΝΔ βλέπει... βίαιη επίθεση από τους φοιτητές - ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ντροπή να βαφτίζουν ''τρομοκρατική ενέργεια'' μια ειρηνική διαμαρτυρία



Σε ένα παράλληλο σύμπαν... γκεμπελικά φτιαγμένο φαίνεται πως βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, αν κρίνουμε από την ανακοίνωσή της για την σημερινή βίαιη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές της Αριστερής Ενότητας.

"Η σημερινή απρόκλητη επίθεση των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είναι όνειδος και ντροπή για τη δημοκρατία. Η βίαιη εισβολή, οι ύβρεις, οι απειλές και οι βανδαλισμοί είναι για το ΣΥΡΙΖΑ “ειρηνική παράσταση”... Προφανώς σε σχέση με το κάψιμο καταστημάτων, τρομοκρατικών-δολοφονικών ενεργειών, καταλήψεις κτιρίων για κατασκευή μολότοφ και σωρεία άλλων έκνομων ενεργειών τις οποίες υπερασπίζεται με σθένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι ακόμα. Με τις σημερινές απειλές τους τα φυντάνια του ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιούν ότι βρίσκονται απέναντι από τη δημοκρατική νομιμότητα" σχολιάζει η ΝΔ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσίωτης, ο οποίος έκανε λόγο για... "ακραία πράξη εκφοβισμού".
"Η βίαιη εισβολή, οι φθορές και η υβριστική συνθηματολογία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό μου γραφείο σήμερα, δεν συνιστούν πολιτική πράξη. Αποτελούν ακραίες πράξεις εκφοβισμού και στοχοποίησης που δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, για αυτό και πρέπει να καταδικάζονται από τα κόμματα που την υπηρετούν"
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου:
"Είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία να αντιμετωπίζει την ειρηνική, κοινωνική διαμαρτυρία με τέτοιο αυταρχισμό. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να προσπαθεί να ποινικοποιήσει αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Προσπαθούν να βαφτίσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών-τριών «τρομοκρατική ενέργεια», δείχνοντας σε τι σημείο είναι ικανοί να φτάσουν.
Είμαστε σίγουροι ότι η λάσπη και οι «χειροβομβίδες» που είναι διατεθειμένοι να ρίξουν προκειμένου να αποφύγουν τη συντριβή θα είναι τόσο μεγάλες, όσο και η επερχόμενη συντριβή τους."
Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση των φοιτητών:




Δείτε στο 2:22: αστυνομικός τραβάει το γκλομπ και δίχως αφορμή επιτίθεται στο φοιτητή που καταγράφει τα γεγονότα με την κάμερα. Ο ΔΕΛΤΑς σταματάει αφού έρχεται να τον "μαζέψει" συνάδελφός του και να τον σπρώξει προς τα πίσω.
Επίσης, στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, καθώς επιτίθενται χωρίς λόγο στους συγκεντρωμένους την ώρα που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κρατώντας ένα πανό.






left.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.