.

Καταργούνται Λιμεναρχεία για λόγους οικονομίας... ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Καταργούνται Λιμεναρχεία για λόγους οικονομίας...


Μειώνονται κατά 17% οι λιμενικές αρχές της χώρας για λόγους οικονομίας, με αποτέλεσμα να μείνουν ακάλυπτες από το Λιμενικό Σώμα πολλές περιοχές της χώρας, που θα αποκαλυφθούν με την δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος, που υπέγραψε, την Τετάρτη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προωθώντας το, παράλληλα, προς υπογραφή και από τα συναρμόδια Υπουργεία.




Από την άλλη πλευρά για να καθησυχαστούν ανώτατα στελέχη του ΛΣ συστήνονται νέες Περιφερειακές Διοικήσεις στη Μυτιλήνη, στην Αττική και στην Κορινθία, Μακεδονίας- Θράκης, με έδρα στην Καβάλα ενώ μεταφέρεται η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.Σε ότι αφορά τις Λιμενικές Αρχές μειώνονται από από τις 217 Λιμενικές Αρχές σε 179. Ειδικότερα:
•    Διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα Κεντρικά Λιμεναρχεία,
•    Αυξάνονται σε 45 τα Λιμεναρχεία από τα 34 υπάρχοντα καθώς «αναβαθμίζονται» 11 Υπολιμεναρχεία, τα οποία πλέον καταργούνται. Και
•    Αυξάνονται σε 73 τα Λιμενικά Τμήματα από τα 34 που υφίστανται, ενώ περιορίζονται σε 43  οι Λιμενικοί Σταθμοί από τους 107 που είναι μέχρι σήμερα.

Στη νέα διάρθρωση δεν περιλαμβάνονται Υπολιμεναρχεία, ενώ, για τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών σε ορισμένες περιοχές, προβλέπεται η ίδρυση Λιμενικών Φυλακίων.

Σημειώνεται ότι από τη μείωση των Λιμενικών Αρχών προκύπτει  εξοικονόμηση πόρων,  παραπάνω από 500.000 ευρώ ετησίως ενώ 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος πρόκειται να μετακινηθούν.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.