.

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε.Κ.Ε. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το κλείσιμο του Α.Τ. ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Ε.Ε.Κ.Ε. Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για το κλείσιμο του Α.Τ. ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ KAI ΤΗΣ Ε.Ε.Κ.Ε. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

 Το κλείσιμο του Α/Τ Ακροπόλεως με πρόσχημα την ακαταλληλότητα του κτιρίου, είναι άλλη μία ενέργεια που σηματοδοτεί την περαιτέρω συρρίκνωση των δομών της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς σχεδιασμό, με μόνο στόχο την υλοποίηση των εντολών των δανειστών, που είναι να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι δαπάνες λειτουργίας του σώματος. 

  Μαζί με την διάλυση της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υποδομών που υπήρχαν, υλοποιείται απροκάλυπτα και η διάλυση των δομών ασφαλείας της χώρας. Με την περικοπή των δαπανών λειτουργίας των σωμάτων ασφαλείας, την τελευταία τετραετία, έχει ήδη μειωθεί η αποτελεσματικότητά τους, έχουν υποστεί αθεράπευτες πληγές, έχει ακινητοποιηθεί μεγάλο ποσοστό των επιχειρησιακών τους μέσων και η λειτουργία τους στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον επαγγελματισμό και στο φιλότιμο του προσωπικού, το οποίο επιβιώνει με δυσκολία από τις οδυνηρές περικοπές που έχει υποστεί στο εισόδημά του. 

  Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και των άλλων σωμάτων ασφαλείας φυσικά απαιτείται και το έχουμε επισημάνει πριν από αρκετά χρόνια. Ένα τέτοιο εγχείρημα όμως απαιτεί μελέτες, σχεδιασμό και συγκρότησή του με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. 

  Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ότι η ασφάλεια και η πολιτική προστασία είναι συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας δεν μπορεί να γίνεται με την αλλαγή της κάθε κυβέρνησης και του εκάστοτε υπουργού. 

  Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας ότι η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και των άλλων σωμάτων ασφαλείας πρέπει να γίνει από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή με τη συμμετοχή της ηγεσίας τους, εκπροσώπων των εργαζομένων, εξειδικευμένων επιστημόνων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την πρόταση αυτή την είχαμε καταθέσει άμεσα όταν ο υπουργός είχε εξαγγείλει το 2012 την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ..    

  Αν είχε ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, η αναδιοργάνωση θα είχε ολοκληρωθεί. Ο σκοπός όμως της κυβέρνησης και του υπουργού είναι να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των υπηρεσιών. Το επόμενο βήμα τους είναι να ψηφίσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. που έχουν εξαγγείλει, με αποτέλεσμα να βάλουν τα σώματα αυτά σε μεγαλύτερες περιπέτειες, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές. Εκεί που είναι συνεπείς και δεν κάνουν εκπτώσεις, είναι ο αυταρχισμός και η καταστολή. 


16/01/2014


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.