.

Οι διάλογοι ΔΙΑΣ-ΕΛΑΣ τη νύχτα του φόνου του Φύσσα: Παθητική η στάση της αστυνομίας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι διάλογοι ΔΙΑΣ-ΕΛΑΣ τη νύχτα του φόνου του Φύσσα: Παθητική η στάση της αστυνομίας

Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι για τη στάση της αστυνομίας το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Τι έλεγαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ, που ήταν στο σημείο. Τι απαντούσε το Κέντρο της ΕΛΑΣ

Αίσθηση προκαλούν οι διάλογοι μεταξύ της ομάδας ΔΙΑΣ με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν το φόνο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.
Από την απομαγνητοφώνηση αποδεικνύεται ότι ο ρόλος της αστυνομίας εκείνο το βράδυ ήταν παθητικός.
Ακολουθεί ο διάλογος:
Πλήρωμα 1: "Αρκετά άτομα και επί της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα είκοσι άτομα. Είκοσι πρέπει να' ναι. Είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής, όπου μας ενημερώνουν ότι είχανε μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου. Είμαστε πλησίον προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα".
Πλήρωμα 2: Συγκλίνει και το Πέραμα
Πλήρωμα 1: Κέντρο να γνωρίζετε, απ' ό,τι διακρίνουμε υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα
Εκφωνητής: Στο σημείο είστε... (ακατάληπτο)
Πλήρωμα: Υπάρχει μια ένταση στο κέντρο (ακατάληπτο) και μια ομάδα ακόμη. Να προσέλθει η Δραπετσώνα. Να προσέλθει κάποια ομ (ακατάληπτο)
Εκφωνητής: Παραμείνετε σε απόσταση να μας δίνετε εικόνα. Θα προσέλθουν και έτερες εικόνες.

 
Πλήρωμα: Κέντρο βλέπουμε κάτι άτομα να κυνηγάνε... της ΧΑ κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε να τους πιάσουν.
Πλήρωμα 1: Να συγκλίνει η Νίκαια;
Πλήρωμα 2: Και το Πέραμα μι (ακατάληπτο)
Πλήρωμα: Κέντρο ήδη είμαστε επί της Κεφαλληνίας και έστριψαν αριστερά στην Τσαλδάρη επί της Λαμπράκη, δεν τους βλέπουμε τώρα, θα προσεγγίσουμε
Εκφωνητής: Για τις Ομάδες που συγκλίνουνε, 410 Πέραμα ό,τι άτομο βλέπουμε να τρέπεται σε φυγή λαχανιασμένο μας ενημερώνετε. Το δεσμεύουμε μέχρι να ενημερ (ακατάληπτο)
Όπως φαίνεται και από τον παραπάνω διάλογο, η αστυνομία ήταν ενήμερη ότι "στόχος" των χρυαυγιτών ήταν αντιεξουσιαστές, ωστόσο η παρέμβαση της ΔΙΑΣ δεν ήταν άμεση.
Όπως βλέπουμε η εντολή που δίνεται είναι της μη παρέμβασης, ενώ ο εκφωνητής δεν στέλνει ενισχύσεις.
Τέλος στο διάλογο, καταγράφονται και οι στιγμές μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα.
Πλήρωμα: Κέντρο ένα άτομο, είναι... έχει.. είναι αιμόφυρτο ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο. Να προσέλθει το ΕΚΑΒ και σταθμός.
Εκφωνητής: 481, ένα άτομο τραυματί... μαχαιρωμένος. Πού βρίσκεται το άτομο και αν είναι ημεδαπός ή αλλοδαπός.
Πλήρωμα: Κέντρο είμαστε Τσαλδάρη, Παναγή Τσαλδάρη 62. Ημεδαπός και ο παθών και το άτομο που μας δηλώνει ότι έχει ενεργήσει.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.