.

Η Ηγεσία του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε διαρκή συναλλαγή με ημετέρους του Π.Σ για το Ν/Ο ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η Ηγεσία του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε διαρκή συναλλαγή με ημετέρους του Π.Σ για το Ν/Ο






Του Τάσου Μανιάτη Γ. Γ. της Ένωσης Αξιωματικών του Π.Σ, 
Η Ηγεσία του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε διαρκή συναλλαγή με ημετέρους του Π.Σ, για το Ν/Ο ¨Αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός του Υπουργείου Προ.Πο, της ΕΛ.ΑΣ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας¨. 

Την Δευτέρα 17/02/ 2014 ολοκληρώθηκε η ( Διαβούλευση των συνδικαλιστικών φορέων της ΕΛ.ΑΣ , του ΠΣ και της Γ.Γ.Π.Π) στην Βουλή, για την ¨Αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός του Υπουργείου Προ.Πο, της ΕΛ.ΑΣ του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας¨. 

Η (διαβούλευση) με ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων διάρκειας δέκα (10) λεπτών σε δύο συνεδριάσεις και αφού το Ν/Ο έχει ήδη καταρτιστεί και κατατεθεί στην Βουλή, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ουσιαστική διαβούλευση αλλά καθαρά τυπική. 

Οι νόμοι πού αφορούν την Ασφάλεια , την Προστασία του λαού και της Πατρίδας μας δεν εκπονούνται σε κλειστές θύρες του Υπουργείου Προ.Πο με την συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων και μερικών ημετέρων, αλλά από διευρυμένες επιτροπές μετά από ουσιαστική Διαβούλευση. 

Η ουσιαστική διαβούλευση θα έπρεπε να είχε γίνει πριν την κατάθεση του συγκεκριμένου Ν/Ο, μετά από σύνταξη επιστημονικής μελέτης μέσα από διακομματική Επιτροπή της Βουλής, με στην συμμετοχή εκπροσώπων των Σωμάτων , των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, της Τ.Α και όλων εκείνων των εμπλεκόμενων φορέων, πού αναφέρονται στο Ν/Ο. 

Ενώ τονίστηκε από τους ομιλητές ( Προέδρους) της ΕΑΠΣ και της ΠΟΕΥΠΣ η διαφωνία της Ένωσης και της Ομοσπονδίας, τόσο: 

Στην έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης. 

Στην μείωση των λειτουργικών δομών του Σώματος. 

Στην έλλειψη ουσιαστικής και όχι τυπικής Ομογενοποίησης του Προσωπικού του Π.Σ, με ένταξη των συναδέλφων Πενταετών στο φορέα. 

Στην έλλειψη ρύθμισης για την πρόσληψη των Πεντακοσίων (500)επιτυχόντων από τους επτακόσιους είκοσι πέντε (725) και των επιλαχόντων συναδέλφων Πενταετούς Υποχρέωσης. 

Στην κατάργηση του θεσμικού όρου ¨Αρχηγείου του Π.Σ. 

Στην εισαγωγή μιας διεύθυνσης, αντίστοιχης της Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ πού τουλάχιστον ύποπτο μπορεί να θεωρηθεί, για τιμωρίες παραπτωμάτων από συναδέλφους πού ήδη λειτουργούσαν μηχανισμοί. 

Στην κατάργηση των δύο Επιθεωρητών του Π.Σ με αντικατάσταση θέσεων για δύο Υπαρχηγούς, που είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν και απέτυχε. 

Στην εμμονή σε ένα νέο βαθμολόγιο (δηλώσεις κ. Στουρνάρα Νοέμβριος του 2012) πού δεν διασαφηνίζει, ότι δεν θα καταργήσει τις μισθολογικές Προαγωγές, πού αν συμβεί θα πλήξει περισσότερο από όλους πυροσβέστες , Αρχιπυροσβέστες και Πυρονόμους. 

Στην μείωση των βαθμών σε ειδικές Υπηρεσίες του Π.Σ. 

Στην υπαγωγή του Π.Σ στην Γ.Γ.Π.Π, και του όρου Ιδιαίτερο Σώμα Ασφαλείας…………… 

Δεν τόλμησαν να ζητήσουν την Απόσυρση του Ν/Ο προς χάρη των ελάχιστων θετικών του Ν/Ο όπως: 

Η εισαγωγή Δοκίμων Πυροσβεστών με το σύστημα των Πανελληνίων. 

Την Ανωτατικοποίηση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. 

Την δημιουργία του ΕΣΚΕ, μόνο σε Κεντρικό και όχι σε Περιφερειακό επίπεδο. 

Θα συστήσω στον όποιον αξιότιμο ομιλητή εκπρόσωπο συνδικαλιστικής Ένωσης, να τηρεί τα συμφωνηθέντα. 

Οι ανατροπές στην Πολιτική μας ζωή, προς όφελος του ταλαιπωρημένου λαού και της Πατρίδας μας, δεν μπορούν να γίνουν αν εμείς δεν αλλάξουμε. 

Υποταγή του εγώ και των άμετρων φιλοδοξιών, στο εμείς. 

Η θέση μου για το Ν/Ο είναι η απόσυρσή του, και η αντικατάστασή του με ένα άλλο, μέσα από ουσιαστική διαβούλευση, χωρίς να παραπέμπει σε Π.Δ, αποφάσεις και αστερίσκους. 



Όχι άλλες περικοπές στο Προσωπικό. 

Όχι άλλες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες. 

Όχι στην συρρίκνωση των λειτουργικών δομών του Π.Σ, με κλείσιμο Π.Υ και Π/Κ 

Όχι σε διαθεσιμότητες στα Σ.Α 

ΝΑΙ στη Ομογενοποίηση του Προσωπικού του Π.Σ. 

ΝΑΙ στην άμεση πρόσληψη των 500 και των Επιλαχόντων συναδέλφων Πενταετούς Υποχρέωσης. 

Απόσυρση του Ν/Ο τώρα.

Τάσος Μανιάτης Γ. Γ. της Ένωσης Αξιωματικών του Π.Σ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.