.

Οι ένστολοι δεν εξαγοράζονται και θα το αποδείξουν στις εκλογές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Οι ένστολοι δεν εξαγοράζονται και θα το αποδείξουν στις εκλογές




*Του Τάσου Μαυρόπουλου,
Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού το 2012 ήταν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, μετά τις εκλογές, θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2009.

Μετά τις εκλογές, με τον Ν.4093/2012, στους πρώτους που επιβλήθηκαν περικοπές από 01-8-12, πλέον αυτών που είχαν υποστεί την προηγούμενη τριετία, ήταν στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και στους αποστράτους τους. Και μάλιστα με πρόβλεψη για επιπλέον περικοπές από το 2014.
Με δήθεν παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, οι περικοπές από το 2014 δεν έγιναν , χωρίς όμως να αποσύρεται η διάταξη του νόμου που τις επιβάλει. Εύλογο είναι το ερώτημα, γιατί δεν απέσυραν τη διάταξη αυτή και την αφήνουν ενεργή; Προφανώς θα την ενεργοποιήσουν τη στιγμή που θα έχουν διαμορφώσει το κατάλληλο πολιτικό κλίμα.
Η απόφαση του Σ.Τ.Ε., που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές του Ν.4093/12για τους ενστόλους, θα έπρεπε να συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων. Ποιος πιστεύει όμως ότι η κυβέρνηση θα πειθαρχήσει στην απόφαση του ΣΤΕ; Κανείς. Και αν τα καταβάλει , θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσια μέσω ενός νέου μισθολογίου.
Η κυβέρνηση επιχειρεί, για άλλη μια φορά, να εξαγοράσει και να οδηγήσει σε ομηρία στις εκλογές, περίπου 300.000 εν ενεργεία και αποστράτους. Επειδή έχει χάσει την αξιοπιστία της και στους εναπομείναντες υποστηρικτές της στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, έκανε προεκλογικά μια κίνηση με ψίχουλα, μήπως και πείσει κάποιους ότι θα έχει συνέχεια και μετεκλογικά. Διαιρεί το προσωπικό και προσπαθεί να εγκλωβίσει τους νεότερους, χαμηλότερα αμειβόμενους και πιο ανυποψίαστους, που δεν έχουν προλάβει να νοιώσουν στο πετσί τους την κοροϊδία δεκαετιών και το πέταμα σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
Η χορήγηση του επιδόματος λίγες μέρες πριν τις εκλογές και η επικοινωνιακή εκμετάλλευση της απόφασης του Σ.Τ.Ε. είναι η ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να φανεί σαν ευεργέτης ενώ θα έπρεπε να εγκαλείται για ανακολουθία προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πράξεων.
Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, είναι ότι τους βάζει απέναντι στην κοινωνία. Σε μια Ελλάδα που κυριαρχεί η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και τα αποτελέσματα της κοινωνικής καταστροφής είναι χειρότερα και από αυτά ενός πολέμου, στιγματίζει τους ένστολους και τους ρίχνει βορά στην κοινωνία, παρουσιάζοντάς τους ως ωφελημένους από αυτή την καταστροφή.
Τους χρησιμοποιεί για να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και να συντηρεί το «διαίρει και βασίλευε», την αρχαιότερη μέθοδο διοίκησης. Καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στους ενστόλους και οργή στους υπολοίπους. Φοβάται την όσμωσή τους με την κοινωνία , την κατανόηση της ταξικότητας του προβλήματος και τη συνειδητοποίηση ότι λαός, σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις, έχουν κοινά συμφέροντα και η θέση τους είναι στην ίδια μεριά του δρόμου. Φοβάται μήπως κάποια στιγμή, οι φτωχοί ένστολοι αντί να καταστείλουν φτωχούς και εξαθλιωμένους πολίτες, ενωθούν μαζί τους και διεκδικήσουν ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Την ώρα που η κυβέρνηση, πετάει ανθρώπους στο δρόμο, περισσότεροι από 3 εκ. είναι ανασφάλιστοι, χιλιάδες έχουν αυτοκτονήσει, χιλιάδες θα απολυθούν στο μέλλον, χιλιάδες είναι οι άστεγοι, χιλιάδες σπίτια δεν έχουν ρεύμα, μεγαλώνουν παιδιά με σβησμένο το χαμόγελο στα χείλη και χωρίς μέλλον, πόση ευχαρίστηση και ικανοποίηση μπορεί να αισθάνεται κάποιος με το επίδομα στην τσέπη, όταν η κυβέρνηση διαφημίζει ότι η χορήγησή του είναι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω;
Τέτοια περίοδο και το ένα ευρώ έχει την αξία του και όλοι το έχουν ανάγκη. Με το επίδομα όμως , κανείς από τους ένστολους δεν πρόκειται να σωθεί και αυτοί που θα το εισπράξουν θα το πληρώσουν πολλαπλάσια. Η μόνη ελπίδα για την κοινωνία είναι να κάνουμε τον εφιάλτη τους πράξη. Τη μέρα χορήγησης του επιδόματος από το πλεόνασμα αναλγησίας και υποκρισίας που είναι βαμμένο με το αίμα του ελληνικού λαού, με μία ουσιαστική και συμβολική κίνηση ιδιαίτερης βαρύτητας, οι ένστολοι, να το δώσουν σε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία που λειτουργούν σε κάθε γειτονιά και στηρίζουν στα πόδια τους συμπολίτες μας , θύματα της άγριας επίθεσης από την συγκυβέρνηση.
Να νιώσουν οι πολίτες τους ένστολους κοντά τους και να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να παίζουν πλέον με την νοημοσύνη, την μνήμη και την περηφάνια των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Οι ένστολοι δεν εξαγοράζονται και αυτό θα το καταλάβουν την 18 και 25 Μαΐου. Θα ψηφίσουν ταξικά καταψηφίζοντας συγκυβέρνηση και φασίστες

*Τάσος Μαυρόπουλος
μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
συντονιστής του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας

(προσωπική Ιστοσελίδα:http://mauropoulos.blogspot.gr/ )

#avgi.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.