.

Το Λιμενικό «αδειάζει» την κυβέρνηση!!!! ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το Λιμενικό «αδειάζει» την κυβέρνηση!!!!



Οι Εσωτερικές Υποθέσεις του Σώματος εξετάζουν μόνο τρεις και όχι… δεκάδες «ψευδείς» καταγγελίες μεταναστών σε βάρος λιμενικών  Τελικά οι δεκάδες «ψευδείς καταγγελίες παράνομων μεταναστών εις βάρος λιμενικών» που εξετάζονται είναι μόνο… τρεις. Οπως παραδέχτηκε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, πλοίαρχος Κωνσταντίνος Γκόνιας, «αδειάζοντας» τη σχετική κυβερνητική αφήγηση, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 οι σχετικές υποθέσεις που απασχόλησαν την υπηρεσία είναι:

1. Μια υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την κλοπή ποσού 2.000€ από μετανάστες.

2. Τα όσα αποκαλύφθηκαν από ρεπορτάζ γερμανικού καναλιού στη Μυτιλήνη, υπόθεση που βρίσκεται στο στάδιο της συλλογής καταθέσεων.

3. Μια άλλη υπόθεση από το παρελθόν που αφορά δύο λιμενικούς, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί για κακομεταχείριση.

Επομένως, «αδυνατίζει» το επιχείρημα της κυβέρνησης (Γ. Μιχελάκης, Τ. Μπαλτάκος) ότι η προβληματική προσθήκη που επιχείρησαν να περάσουν την προηγούμενη εβδομάδα στο νομοσχέδιο του Μεταναστευτικού Κώδικα ήταν απαραίτητη για να προστατέψει τα δικαιώματα των ενστόλων από την «καταιγίδα» ψευδών καταγγελιών των μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη στο περιβόητο άρθρο 19, που τελικά αποσύρθηκε, προέβλεπε την απέλαση όσων μεταναστών κάνουν ψευδείς καταγγελίες εις βάρος οργάνων της τάξης.

«Από πού λοιπόν προκύπτει αυτή η πρεμούρα της κυβέρνησης να προστατέψει τους λιμενικούς από τέτοιες καταγγελίες;», αναρωτήθηκε με νόημα η Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία έθεσε το θέμα κατά τη διάρκεια της ακρόασης του κ. Γκώνια.

Απαντώντας στη γενικότερη κριτική της βουλευτού, ο πλοίαρχος ανέφερε ότι η υπηρεσία του είναι πάντα σε ετοιμότητα, με βάση τις εντολές των εισαγγελικών αρχών και μελετά όλα τα στοιχεία που προκύπτουν για τέτοια θέματα, ακόμη και από δημοσιεύματα.


#efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.