.

Ανοιχτή επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στους κ.κ. Βουλευτές ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στους κ.κ. Βουλευτές
Αθήνα, 05 Μαρτίου 2014
Αριθ. Πρωτ.:400/1/20η

  Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
  Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εισάγει προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων ένα νομοσχέδιο – που μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνει και την «αναδιοργάνωση» της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο κατά τη συζήτηση που είχε προηγηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, συγκέντρωσε την έντονη κριτική κυβερνητικών βουλευτών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και ημών των εκπροσώπων των αστυνομικών που καλούμαστε να εφαρμόσουμε εν τέλει τις όποιες αποφάσεις σας.

  Οι προωθούμενες αλλαγές στη δομή και τη διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικότερα, παρουσιάστηκαν, όπως σας έχουμε ήδη επισημάνει με προηγούμενη επιστολή μας, ως μεγάλη μεταρρύθμιση. Εδραία πεποίθησή μας όμως είναι ότι πρόκειται για αποσπασματικές αλλαγές, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προκαλέσουν μεγάλη αναστάτωση στο αστυνομικό προσωπικό, πριν καν εφαρμοστούν. Καλούμαστε να δεχθούμε στα τυφλά αλλαγές που συν τοις άλλοις θα ανακοινωθούν στη συνέχεια, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου δηλαδή, και μάλιστα χωρίς να ακολουθήσει ούτε και σε αυτή τη φάση οποιαδήποτε επιστημονική τεκμηρίωση ή έστω η απλή διαδικασία του διαλόγου.
  Πρέπει βέβαια να γνωρίζετε ότι η αστυνομική μεταρρύθμιση ήταν και είναι πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας και γι' αυτό χαιρετήσαμε από την πρώτη στιγμή την απόφαση τόσο του σημερινού όσο και προηγούμενων Υπουργών Δημόσιας Τάξης, για τη δρομολόγηση των αναγκαίων τομών στην Ελληνική Αστυνομία και γενικότερα στο σύστημα εσωτερικής ασφάλειας, επ' ωφελεία της ελληνικής κοινωνίας, με την κοινωνία να έχει ουσιαστικό λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση της αστυνομίας του 21ου αιώνα στη χώρα μας.
  Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εμμένει στην ψήφιση και των διατάξεων που αφορούν στις οργανωτικές αλλαγές των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, επιζητώντας επί μέρους βελτιώσεις στα υπό συζήτηση σχετικά άρθρα, ενώ το λογικό θα ήταν η αποδοχή εκ μέρους του της θεσμοθέτησης σε ένα άρθρο της πρότασής μας για τη συγκρότηση μιας διευρυμένης διακομματικής επιτροπής, με τη συμμετοχή επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, η οποία με την σύμφωνη γνώμη όλων των πτερύγων της Βουλής, θα αναλάμβανε το έργο της αστυνομικής μεταρρύθμισης σε όλες της τις εκφάνσεις.
  Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
  Επειδή η πολύπαθη Ελληνική Αστυνομία έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα τους κατά καιρούς ερασιτεχνισμούς και τις αστοχίες άλλων Ηγεσιών, σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τη διαμαρτυρία μας και τις πλήρως βάσιμες και δικαιολογημένες αντιρρήσεις μας για ένα νομοθέτημα που δεν έχει καμία σχέση με μεταρρύθμιση και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο κρατικό οργανισμό και παρακαλούμε να απαιτήσετε έστω και την ύστατη αυτή ώρα τη συγκρότηση της διακομματικής επιτροπής, όπως ανωτέρω αιτούμαστε.

ypografes-poasy

#poasy.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.