.

Έφυγε από τη ζωή ο Σωτήρης Σιώκος ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο Σωτήρης Σιώκος


Αγωνιστής της Αριστεράς και μαχητής για τα θέματα του Πολιτισμού, ο Σωτήρης Σιώκος, συντονιστής του τμήματος Πολιτισμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή, καθ' οδόν προς τα Τρίκαλα, όπου επρόκειτο να λάβει μέρος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το βιβλίο.
Παλαιός συνδικαλιστής της Ο.Τ.Ο.Ε. και ενεργό μέλος του κινήματος ειρήνης, ο Σωτήρης Σιώκος έδινε καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση των αξιών του Πολιτισμού και των ζητημάτων που, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απασχολούν τους ανθρώπους της Τέχνης και των Γραμμάτων.

Πάλευε έως το τέλος για τη διατήρηση ζωντανής της συλλογικής μνήμης, για τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς και για έναν πιο δίκαιο, πιο όμορφο κόσμο.


Σωτήρης Σιώκος: Ένας ακούραστος, σεμνός και ανιδιοτελής αγωνιστής της αριστεράς

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τον αιφνίδιο χαμό του συντρόφου Σωτήρη Σιώκου, μέλους της Κ.Ε. και συντονιστή του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ: Συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό θάνατο του Σωτήρη

"Συγκλονισμένοι μάθαμε για τον ξαφνικό θάνατο του σ. Σωτήρη Σιώκου" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης (Α΄και Β΄ Νομαρχιακές Επιτροπές) και εκφράζει τα "θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος".
Ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ματαιώνει την αποψινή εκδήλωση

Μετά το τραγικό συμβάν, ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ματαιώνει την αποψινή εκδήλωση, "Το βιβλίο της κρίσης". Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ανακοίνωση της Ομάδας Μουσικής του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ


«Συγκλονιστήκαμε μαθαίνοντας τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπημένου και πολύτιμου συντρόφου μας Σωτήρη Σιώκου.


Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το ήθος, την εργατικότητα, την καλοσύνη και την ευγένειά του».
Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αιφνίδιος και πρόωρος θάνατος του αγαπημένου μας συντρόφου Σωτήρη Σιώκου, γέμισε με βαθιά θλίψη όλα τα μέλη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο σ. Σωτήρης υπήρξε ενεργό μέλος.

Σε όλη του τη ζωή, τόσο από τις επάλξεις του ταξικού συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος, όσο και από τις επάλξεις της αριστεράς, παλαιότερα του ΚΚΕ και στη συνέχεια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε τα λόγια του ποιητή:

«αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή

να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο»

Η δράση του συντρόφου Σωτήρη Σιώκου υπήρξε πληθωρική και δημιουργική σε πολλούς τομείς του κινήματος. Θήτευσε πάνω από 40 χρόνια στο ελληνικό και το διεθνές κίνημα ειρήνης, το οποίο υπηρέτησε τόσο από τη θέση του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, όσο και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Πανεργατικής Κίνησης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό (ΠΑΚΕΑ) και τη συνέχεια του Γ.Γραμματέα της Κίνησης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΚΕΣΟΕ).

Είχε ιδιαίτερα επιδοθεί στη μελέτη του θέματος «ειρήνη – αφοπλισμός – αντιμιλιταρισμός – ανάπτυξη» και μοχθούσε για την ανάδειξη της σχέσης της ειρήνης με τον πολιτισμό. Είχε πρωτοστατήσει και στα κινήματα διεθνούς αλληλεγγύης με τους αγώνες δεκάδων λαών του κόσμου, από την Κύπρο και την Παλαιστίνη ως την Ν. Αφρική και τη Νικαράγουα.

Συμμετείχε ενεργά και στο αντιρατσιστικό κίνημα της χώρας μας, καθώς και στα διεθνή κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.

Ήταν ένας ανοιχτόκαρδος, κεφάτος, διαρκώς μαχόμενος και εξαιρετικά συνεργάσιμος σύντροφος. Στη συντρόφισσα της ζωής του και συντρόφισσα στους αγώνες Γιώγια καθώς και στα παιδιά τους, εκφράζουμε την ολόθερμη συμπαράστασή μας στη μεγάλη δοκιμασία τους. 

#left.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.