.

Αν ήταν τραπεζίτες, καναλάρχες, εφοπλιστές ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, θα ικανοποιούσαν τις επιθυμίες τους άμεσα και χωρίς θόρυβο. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Αν ήταν τραπεζίτες, καναλάρχες, εφοπλιστές ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, θα ικανοποιούσαν τις επιθυμίες τους άμεσα και χωρίς θόρυβο.



Toυ Τάσου Μαυρόπουλου*,
Η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών στη βουλή, ότι σύντομα θα ψηφισθούν οι αναγκαίες διατάξεις με τις οποίες το μισθολόγιο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε., χωρίς να διευκρινίζει πότε θα ψηφιστούν και τι θα γίνει με τα αναδρομικά, το πιθανότερο είναι ότι θα έχει το αντίκρισμα που είχαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης το 2012.
Τότε η ξεκάθαρη δέσμευση ήταν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των αποστράτων θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2009. Αμέσως μετά τις εκλογές, οι πρώτοι που υπέστησαν επιπλέον περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους , ήταν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοι.

Τότε προσπαθούσαν να κλέψουν για άλλη μια φορά την ψήφο τους, πατώντας στην ανάγκη για επιβίωσή τους. Τώρα, αντί η κυβέρνηση να προγραμματίσει την υλοποίηση της προεκλογικής της δέσμευσης ξεκινώντας από την απόφαση του Σ.Τ.Ε., κάνει μικροπολιτική, ενεργοποιώντας για πολλοστή φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό, παρουσιάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σαν τους δήθεν ευνοούμενους που θα επιβαρύνουν την υπόλοιπη κοινωνία. Αν ήταν τραπεζίτες, καναλάρχες, εφοπλιστές ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, θα ικανοποιούσαν τις επιθυμίες τους άμεσα και χωρίς θόρυβο. Τώρα ψάχνουν τρόπους για να μην εφαρμόσουν ούτε την απόφαση του δικαστηρίου ,η οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων.

Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, βιώνουν την εκμετάλλευση, την φτώχεια και την κοροϊδία. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον τρόπο που θα τους πάρει πίσω τα χρήματα που δικαιούνται, σε περίπτωση που αναγκασθεί να εφαρμόσει την απόφαση του Σ.Τ.Ε.. Γνωρίζουν πλέον ότι κανείς εργαζόμενος δεν εξαιρείται από την εφαρμογή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ότι η πολιτική της διαρκούς υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου θα συνεχιστεί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι κομμάτι του ελληνικού λαού. Έχουν καταλάβει ότι ο πατριωτισμός που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τοκογλύφων, στους οποίους παραχωρούν για εκμετάλλευση τον πλούτο της χώρας μας και τον λαό της. Η προπαγάνδα για τους δήθεν κινδύνους σε περίπτωση αριστερής διακυβέρνησης της χώρας, τώρα πλέον μόνο γέλιο προκαλεί. Το σπίτι τους, η οικογένειά τους, η πατρίδα τους, το μέλλον τους έχουν υποθηκευτεί και κινδυνεύουν από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και όχι από την αριστερά. Όταν οι κυβερνήσεις μας κλήθηκαν να επιλέξουν ποιους θα υπηρετήσουν και θα εξυπηρετήσουν, χωρίς να προβληματιστούν, αποφάσισαν ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των αποικιοκρατών, σε βάρος της χώρας μας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας έχουν συνειδητοποιήσει ότι η έννοια του πατριωτισμού δεν συμβιβάζεται με αυτές τις πολιτικές και επιβάλλεται η ενότητα και ο αγώνας με τον λαό που παλεύει για τη δημοκρατική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.



*Τάσος Μαυρόπουλος, μέλος της Κ.Ε., συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ



#http://mauropoulos.blogspot.gr/






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.