.

Μόνιμοι….επιτυχόντες των αστυνομικών σχολών….. ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μόνιμοι….επιτυχόντες των αστυνομικών σχολών…..



Tου ΑΓΓΕΛΗ Κων/νου*,
  Για ένα ακόμα καλοκαίρι, χιλιάδες νέοι που θα καταφέρουν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων να επιτύχουν στις αστυνομικές σχολές θα «μείνουν στο ράφι» μαζί με τους επιτυχόντες του 2013, εγκλωβισμένοι, χωρίς καμία πληροφόρηση για το μέλλον τους.
Η αγωνία των επιτυχόντων του 2013 έχει φθάσει στα ύψη και αυτό είναι εμφανές στον οποιοδήποτε αναζητήσει σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φόρουμ δηλώσεις και απορίες επιτυχόντων. Αρκετοί από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κανείς δεν τους δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση για το αν πρέπει να διαγραφούν άμεσα ή μετά την τελεσίδικη απόφαση εισαγωγής τους στις αστυνομικές σχολές.

Επίσης, κάποιοι από αυτούς απορρίπτουν επαγγελματικές ευκαιρίες με την ελπίδα ότι κάποτε, ίσως σύντομα, τους εντάξουν στο αστυνομικό σώμα. Όλα αυτά εντείνουν την απογοήτευσή τους και ανακύπτει ζήτημα αξιοπιστίας ενός θεσμού, τον οποίο πρόκειται κάποια στιγμή να υπηρετήσουν. Δεν λείπουν και αυτοί που δηλώνουν «προδομένοι» από την απόφαση του κράτους να καλύψει τα οργανικά κενά με δημοτικούς αστυνομικούς που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα. Άλλη μία κίνηση η οποία πρόκειται να δημιουργήσει εκ νέου διαιρέσεις μέσα στο αστυνομικό σώμα το επόμενο διάστημα.
Φαίνεται ότι οι επιτυχόντες των αστυνομικών σχολών αποτέλεσαν σύγχρονες Ιφιγένειες στο πλαίσιο της απόφασης τους κράτους να εντάξει τους αδίκως απολυμένους δημοτικούς αστυνομικούς στην Ελληνική Αστυνομία. Ίσως, τέλος, οι επιτυχόντες αποτελούν μια μικρή ψηφοθηρική εφεδρεία, αφού όταν τελικά ενταχθούν στο αστυνομικό σώμα, η πολιτική ηγεσία θα παρουσιαστεί ως «σωτήρας» τους.
Είναι βέβαιο ότι αυτή κατάσταση αναμονής θα προκαλέσει ζητήματα στο μέλλον, όταν, όντας πια συνάδελφοι, οι επιτυχόντες θα διεκδικήσουν, για παράδειγμα, ως συντάξιμα τα χρόνια αναμονής τους. Τότε, πάλι θα συζητάμε για αδικίες του παρελθόντος και πάλι θα βρεθεί μία άλλη κυβέρνηση που θα ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, κατηγορώντας τους προηγούμενους για αναλγησία και απραξία. Επιστρέφουμε λοιπόν σε μία γνώριμη «πρακτική» του παρελθόντος, όταν, τότε, με την αλλαγή κυβέρνησης, η πολιτική ηγεσία, εκμεταλλευόμενη το γεγονός της αναμονής επιτυχόντων στις αστυνομικές σχολές, παρουσίασε ως δική της απόφαση την ένταξη τους στο σώμα και την αποκατάσταση της αδικίας.

*ΑΓΓΕΛΗΣ Κων/νος
Αντιπρόσωπος Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Π.ΑΣ.Α.


#apasa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.