.

«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ»



Στον απόηχο των εγκαινίων της ΔΕΘ, των δήθεν υποσχέσεων του πρωθυπουργού και της αλλαγής της φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης , που έμοιαζε με αποκλεισμένη και στρατοκρατούμενη πόλη, ιδιαίτερη σημασία έχει ένα περιστατικό που συνέβη στην Αστυνομική Δ/νση της Χαλκιδικής και το οποίο αναφέρθηκε σε ελάχιστα Μ.Μ.Ε..

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά την επίσκεψη του υπουργού δημόσιας τάξης στην Αστυνομική Διεύθυνση, παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. Καρανάσιου, του Αντιστράτηγου Επιθεωρητή Β. Ελλάδος, Διοικητών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και Δημάρχων της περιοχής, ο υπουργός με ανάρμοστη συμπεριφορά έβγαλε έξω τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας. Ο λόγος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ήταν η αναφορά του Υποστρατήγου στις αποσπάσεις αξιωματικών όμορων νομών στις Σκουριές. Είπε λοιπόν στον υπουργό, ότι δεν χρειάζονται πλέον να αποσπώνται και ότι η εντολή για να σταματήσει πρέπει να δοθεί από το αρχηγείο στην Αθήνα και σε αυτό συνηγόρησε και ο βουλευτής της Ν.Δ..
Ο Κικίλιας υποτίθεται ότι πήγε για να ακούσει προβλήματα. Όπως φαίνεται όμως θέλει να επιβάλλει το νόμο της σιωπής και να μην έχει γνώση των πραγματικών αναγκών του σώματος. Γιατί, όταν ξέρεις τα προβλήματα, υποτίθεται ότι πρέπει να τα λύσεις κιόλας. Και μέχρι σήμερα δεν έχει λύσει τίποτα. Αντίθετα οι συνθήκες εργασίας των αστυνομικών χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα, μαζί με τα οικονομικά τους. Αν έδινε την ελευθερία στους αστυνομικούς να μιλήσουν, θα έπρεπε να πει κάτι μετά και για τον τρόπο που θα λύσει τα προβλήματα. Οπότε επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα, κάτσε σου λέει να κόψω τη φόρα σε όποιον έχει άποψη, για να το βουλώσουν οι υπόλοιποι και, αν χρειαστεί, να πετάει και ο γάιδαρος. Έτσι ο υπουργός στις επισκέψεις του στις διάφορες υπηρεσίες της αστυνομίας, βγάζει ωραίες φωτογραφίες με χαμογελαστούς αστυνομικούς, ενισχύοντας το προφίλ του και περνάει προς τα έξω μια διαφορετική εικόνα, που αντιστρέφει τη σκληρή καθημερινότητα στις υπηρεσίες τους.
Οι αγκαλίτσες και τα γέλια με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, δεν βλάπτουν κανένα και ας μην λύνουν προβλήματα. Οι συμπεριφορές όμως που προσβάλλουν αστυνομικούς , παρουσία προϊσταμένων και υφισταμένων, δείχνουν το ύφος, το ήθος της εξουσίας και τον τρόπο που διοικεί. Ο κάθε υπουργός πρέπει να γνωρίζει ότι είναι περαστικός από το υπουργείο. Οι αστυνομικοί όμως και οι πυροσβέστες θα είναι εκεί και θα παίζουν κάθε μέρα με τον κίνδυνο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει και να υποτιμά το προσωπικό, ανεξαρτήτως του βαθμού που έχει, ποιος είναι, σε τι θεό πιστεύει και τι ψηφίζει. Αυτό πρέπει να ισχύει προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα στη σχέση προϊσταμένων – υφισταμένων. Και δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν πολλές. Αν κάποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή παραβαίνει τους κανονισμούς, προβλέπεται η υπηρεσιακή διαδικασία ελέγχου για όλες τις περιπτώσεις, αλλά μέχρις εκεί.

Ευτυχώς όμως, που τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. έχουν ασπίδα προστασίας για τους εκπροσώπους των συμφερόντων τους. Αν κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τέτοια συμπεριφορά, θα είχε γίνει σήριαλ. Οι εντεταλμένοι τηλεοπτικοί εισαγγελείς θα είχαν οργιάσει. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το σύνθημα των αστυνομικών στις διαδηλώσεις τους, εδώ και χρόνια, «το μόνο που ζητάμε αξιοπρέπεια».  


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.