.

Ο ναζιστής αστυνομικός διοικητής του Α.Τ. της Ύδρας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ναζιστής αστυνομικός διοικητής του Α.Τ. της Ύδρας

Αθήνα, 08-09-2014

ΔΗΛΩΣΗ
του Δημήτρη Τσουκαλά, Βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Ο ναζιστής αστυνομικός διοικητής του Α.Τ. της Ύδρας»

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταθέσει πληθώρα ερωτήσεων στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με την ύπαρξη ακροδεξιών – ναζιστών θυλάκων στα Σώματα Ασφαλείας, με πιο πρόσφατη αυτή με θέμα «Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στην Αμυγδαλέζα: Φυτώριο Φασιστών;», στην οποία ο Υπουργός κάθε άλλο παρά απάντησε ουσιαστικά. Επανειλημμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον εκάστοτε Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, να ενεργήσει ουσιαστικά στην κατεύθυνση της απάλειψης των θυλάκων τους.

Η ολιγωρία της Κυβέρνησης είναι εξόφθαλμα προκλητική. Όχι μόνον δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση, αλλά εντοπίζονται συνεχώς νέα κρούσματα: Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, συνοδευόμενα κι από σχετικές φωτογραφίες, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της Ύδρας, υπαστυνόμος Γ. Κάγκαλος, «συνελήφθη» να χαιρετά ναζιστικά μπροστά σε τραίνο με τα σύμβολα του Γ΄ Ράϊχ, σε Μουσείο της Νυρεμβέργης. Οι πεποιθήσεις του κυρίου Διοικητή και οι ιδεολογικές του προτιμήσεις δεν είναι άγνωστες στους προϊσταμένους του και στο Αρχηγείο της αστυνομίας. Ο εν λόγω αξιωματικός φέρεται να έχει κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του για τις φιλοχουντικές και φιλοναζιστικές απόψεις του, να έχει βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφου του και να έχει γλιτώσει από αρκετές ΕΔΕ σε βάρος του, εκμεταλλευόμενος νομικά κενά.
Το θέμα δεν είναι τόσο ο ναζί ζηλωτής αστυνομικός, όσο ο «στρουθοκαμηλισμός» της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πρόβλημα είναι η ανοχή, αν όχι και η υπόθαλψη τέτοιων περιπτώσεων που αμαυρώνουν τελικά την συνολική εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργούν καταστάσεις κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τα Σώματα Ασφαλείας.


Το Γραφείο Τύπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.