.

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ...................................ΤΕΑΠΑΣΑ, *του Βασίλη Ζήση ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ...................................ΤΕΑΠΑΣΑ, *του Βασίλη Ζήση



Του Βασίλη Ζήση*,
Διαβάζω το τελευταίο διάστημα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο απόψεις/σχόλια συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την ένταξη του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ. Για την λεηλασία όμως των ασφαλιστικών ταμείων και τους δράστες αυτής, καμμία κουβέντα.


Ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου τα διθυραμβικά επίσης σχόλια για την "πύρρειο νίκη" που επετεύχθη, όταν το 2013 ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον Ν.4142/2013 είχε προωθήσει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΤΕΑΠΑΣΑ στο παραπάνω υπουργείο. Ξαφνικά η συγκυβέρνηση με το άρθρο 220 του Ν.4281/2014 αποφασίζει την ένταξή του στο ΕΤΕΑ. Αλήθεια πότε είχαν εκφράσει αυτό που πραγματικά σχεδίαζαν, το 2013 ή το 2014?

Δυστυχώς το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας βρίσκεται στο κόκκινο με ευθύνη βέβαια της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται αμείλικτα Ποιός ξεχνάει τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, όπως το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, η τοποθέτησή τους στα γνωστά δομημένα ομόλογα και τελευταία το κούρεμα των ομολόγων/PSI?

Οπως προκύπτει από το μηνιαίο δελτίο της γενικής κυβέρνησης για τον Αύγουστο του 2014, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους κατά 86,8% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι λόγω του success story επειδή δεν υπάρχουν πόροι για να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις, μηδενίζουν τα αποθεματικά του συστήματος τρώγοντας από τις σάρκες του και υποθηκεύοντας το μέλλον του. Είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, όπως άλλωστε ειπώθηκε και στην βουλή από τον Α. Μητρόπουλο.

Η υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ θα σημάνει αυτόματα την κλοπή των αποθεματικών και της περιουσίας του ταμείου μας, μείωση των ήδη τσεκουρεμένων παροχών, εφαρμόζοντας και εδώ το γνωστό δόγμα του μηδενικού ελλείματος.

Εκτιμώ ότι η μετατροπή του ΤΕΑΠΑΣΑ σε επαγγελματικό ταμείο είναι μονόδρομος, απαιτώντας βέβαια και εξασφαλίζοντας τη συνεχή ροή νέων μετόχων σε ετήσια βάση, όπως άλλωστε προβλέπεται και στον τελευταίο νόμο "περί αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος" για εισαγωγή νέων συναδέλφων μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Πιστεύω να μην μείνει και αυτό ως μια ακόμα μη εφαρμόσιμη διάταξη με μοναδικό στόχο την αύξηση των θέσεων των ανωτάτων αξ|κων του Σώματος, οι οποίες βέβαια δόθηκαν, στην πλειοψηφία τους, σε ημετέρους.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι πολλές φορές η παραίτηση από την εκπροσώπηση σε έναν φορέα δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή, αλλά κίνηση εντυπωσιασμού και τίποτα άλλο.





*Bασίλης Ζήσης
  Απόστρατος αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.