.

Στο ίδιο έργο θεατές - Δήλωση της Χαράς Καφαντάρη για τις καταστροφικές συνέπειες της χθεσινής νεροποντής ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Στο ίδιο έργο θεατές - Δήλωση της Χαράς Καφαντάρη για τις καταστροφικές συνέπειες της χθεσινής νεροποντής


Τις πληγείσες από τη χθεσινή νεροποντή περιοχές του Ιλίου και του Περιστερίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη. Μετά τη συνάντησή της με τον δήμαρχο Ιλίου και αφού ενημερώθηκε από τους πολίτες και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για το μέγεθος των ζημιών, η Χαρά Καφαντάρη δήλωσε:

"Χθες, αλλά και σήμερα το πρωί, γίναμε για μία ακόμα φορά μάρτυρες εικόνων βιβλικής καταστροφής σε πολλές συνοικίες του Πειραία και των Δυτικών προαστίων.
Η Δυτική Αθήνα για δεκαετίες τώρα υφίσταται σοβαρότατες ζημιές, που καταστρέφουν τους κόπους μιας ζωής, δυστυχώς όχι μόνο λόγω της έντασης των φυσικών φαινομένων, αλλά και από την εγκληματική αδράνεια και την αδιαφορία της Πολιτείας για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και για τον έλεγχο των εκτελούμενων εργολαβιών.
 

Τα έκτακτα αυτά καιρικά φαινόμενα δεν είναι πλέον τόσο έκτακτα, γεγονός που αναδεικνύει, με τρόπο επώδυνο και δαπανηρό για τους δοκιμαζόμενους πολίτες, τις τεράστιες ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Μόλις πριν από ένα χρόνο το Καματέρο υπέστη τεράστιες ζημιές στον αστικό του ιστό λόγω μιας έντονης βροχόπτωσης. Δώδεκα μήνες μετά, η μόνη ουσιαστική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν η έκτακτη σύγκληση ευρείας σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εορτής, και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή ενός καθ’ ύλην αρμόδιου για τέτοια ζητήματα φορέα, της Περιφέρειας Αττικής.
 

Οι μεγαλόστομες δηλώσεις άμεσης αποκατάστασης έχουν πλέουν αρχίσει όχι να κουράζουν, αλλά να εξοργίζουν. Αντί αυτών, επιβεβλημένη είναι η άμεση ολοκλήρωση και εφαρμογή των διαχειριστικών σχεδίων πλημμυρών από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Περίσσοτερο επίκαιρη από ποτέ είναι επίσης η ανάγκη ανάδειξης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας σε κεντρική υπηρεσία, η οποία θα αναλαμβάνει το σοβαρό και ουσιαστικό συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων.
 

 Δεδομένης και της Κλιματικής Αλλαγής (για την οποία η χώρα μας δεν έχει ακόμα καταρτίσει Εθνικό Σχέδιο Προσαρμογής), όσο οι πολιτικές διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων δεν αλλάζουν και δεν εστιάζουν στην πρόληψη, τόσο το κόστος αποκατάστασης θα αυξάνεται εις βάρος των πολιτών.
 

Κλείνοντας, ειδκή αναφορά αξίζει στο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Τροχαίας, που με αυταπάρνηση και με τον ελάχιστο και σε οριακή κατάσταση υλικοτεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν, αγωνίστηκαν τις δύσκολες ώρες προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες συμπολίτες μας."


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.