.

Οι πλημύρες πέρα και έξω από τα επικοινωνιακά τερτίπια ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Οι πλημύρες πέρα και έξω από τα επικοινωνιακά τερτίπιαΑθήνα, 29-10-2014


Δελτίο Τύπου
Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά
Βουλευτή Επικρατείας, Υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

«Οι πλημύρες πέρα και έξω από τα
επικοινωνιακά τερτίπια»

Τώρα που αποσύρθηκαν τα «ύδατα» και το γεγονός της προχθεσινής νεροποντής και των καταστροφών που επέφερε η πλημύρα, θα ξεχαστεί κι αυτή με τη σειρά της γι άλλη μια φορά, θα πρέπει να αναφέρουμε κάποια πράγματα:

Πρώτα απ’ όλα, να θυμηθούμε και πάλι το ανάλγητο και απάνθρωπο πρόσωπο της Δεξιάς που εφάρμοσε ακραία πολιτική ταξικών διακρίσεων επί πολλές 10ετίες, σε βάρος των κατοίκων των περιοχών που πλήγηκαν. Η στρατηγική του συστήματος που επικράτησε μετεμφυλιακά ερήμωσε την ύπαιθρο, στέλνοντας τους μισούς κατοίκους των αγροτικών και ημιαστικών περιοχών μετανάστες στα «σκλαβοπάζαρα» της Γερμανίας, του Βελγίου, της Αυστραλίας και του Καναδά και τους άλλους μισούς «εσωτερικούς μετανάστες», να στοιβαχτούν στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Η έξοδος αυτή των πληθυσμών που ονομάστηκε κατ’ ευφημισμόν «αστυφιλία», έγινε με όρους αυθαιρεσίας στη δόμηση, υποταγμένη σε άνομα συμφέροντα των «ημετέρων», που άνοιξαν το δρόμο με εμπρησμούς, μπαζώματα ρεμάτων, καταπατήσεις και εργολαβίες – αντιπαροχές, δημιουργώντας στη 10ετία ’55 – ’65 το οικιστικό και πολεοδομικό τέρας που βλέπουμε σήμερα στην ανοχύρωτη από φυσικά φαινόμενα Αττική.
Εξήντα χρόνια μετά η πολιτεία των εργολάβων και των πελατειακών σχέσεων δεν έκανε τίποτα για τις περιοχές αυτές που αναπτύχθηκαν κακήν – κακώς μόνες τους, χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο και κεντρική χωροταξική μέριμνα. Η αδιαφορία και απραξία των κυβερνήσεων σε συνδυασμό με τους εμπρησμούς που αφάνισαν τα δάση του Λεκανοπεδίου, έχει σαν αποτέλεσμα σε κάθε σοβαρό καιρικό φαινόμενο, να έχουμε πλημύρες, υλικές ζημιές, καταστροφές υποδομών και δυστυχώς ακόμα και ανθρώπινα θύματα. Όλες αυτές οι καταστροφές πληρώνονται τελικά από τα ίδια τα θύματα, από το λαό. Οι κυβερνήσεις σκόρπιζαν απλόχερα δηλώσεις συμπαράστασης και υποσχέσεις για ριζική αντιμετώπιση των αιτίων, όπως και χρήματα για αντιπλημμυρικά έργα αμφιβόλου έως και μηδενικής αποτελεσματικότητας. Το μόνο όμως που συνέβαινε σε τακτά χρονικά διαστήματα, εκτός βέβαια από τις πλημύρες ήταν οι φοροεπιδρομές, η ακατάσχετη παροχολογία και η άγρα ψήφων.
Η προχθεσινή πλημύρα αποκάλυψε για άλλη μια πολλοστή φορά τη γύμνια του μνημονιακής κυβέρνησης. Οι μεθοδεύσεις της είναι μόνον για επικοινωνιακά παιχνίδια. Τα κυβερνητικά στελέχη που μαζεύτηκαν νύχτα με τον πρωθυπουργό, αποκλείοντας θρασύτατα την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, δεν πήραν καμιά ουσιαστική απόφαση στην κατεύθυνση ριζικής επίλυσης του προβλήματος. Ήταν προσανατολισμένα μόνον για τα τηλεοπτικά δελτία.
Σε λίγο και η πλημύρα αυτή θα ξεχαστεί από την κυβέρνηση και τους κορυβαντιώντες εκπροσώπους των ΜΜΕ. Δεν πρέπει όμως να ξεχαστεί από εμάς τον ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό προτείνουμε να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη εργασίας με τους Δημάρχους, τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και το Πολυτεχνείο, υπό την αιγίδα και την προεδρία της Περιφερειάρχου, για τη λήψη βραχυπρόθεσμα εφαρμόσιμων και αποτελεσματικών μέτρων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.
Θεωρούμε αδιανόητο ότι εν έτι 2014 δεν υπάρχουν οι τεχνικές γνώσεις και οι τεχνολογικές δυνατότητες για την επίλυση του προβλήματος των πλημυρών. Εμείς λέμε ότι υπάρχουν και θα λύσουμε το πρόβλημα, που μόνο τεχνικό δεν είναι. Είναι πρόβλημα βαθειά ταξικό, δηλαδή πολιτικό.

Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.