.

24χρονος αστυφύλακας χτύπησε τον φωτορεπόρτερ, Τέθηκε σε διαθεσιμότητα ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

24χρονος αστυφύλακας χτύπησε τον φωτορεπόρτερ, Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

 
Ένας 24χρονος αστυφύλακας είναι αυτός που φαίνεται να χτύπησε στο μέτωπο τον φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Intime, Γιάννη Λιάκου, το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλαϊνή είσοδο του ΕΜΠ, από την πλευρά της οδού Στουρνάρη, στα Εξάρχεια.

''Βρήκαν τη διμοιρία, εντόπισαν το δράστη'' 

Στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που είχε διατάξει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ από κλομπ αστυνομικού, εντοπίστηκε αρχικά η διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν εκεί το επίμαχο χρονικό διάστημα. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα εντοπίστηκε και το μέλος της που φαίνεται πως είχε προβεί στην απαράδεκτη ενέργεια. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση, που ανέθεσε σε αρμόδιο ανακριτή. Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεαρός αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Νωρίτερα, με τον τραυματισμένο φωτορεπόρτερ, είχε συνομιλήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάστασή του με θύμα της επίθεσης να του αναφέρει πως απλώς έκανε τη δουλειά του στο συγκεκριμένο σημείο. «Έχουμε διατάξει έρευνα, σύντομα θα υπάρξει αποτέλεσμα και ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί. Θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις», απάντησε ο υπουργός και λίγο αργότερα πράγματι υπήρξε αποτέλεσμα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο φωτορεπόρτερ τον ενημέρωσε για το περιστατικό και του ζήτησε να δοθεί εντολή προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να μην παρεμποδίζουν και να μην χτυπούν τους συναδέλφους του κατά την εργασία τους.

«Θα βρείτε το νούμερό μου στο κέντρο επιχειρήσεων»

Το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού φωτορεπόρτερ καταγράφηκε στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης, στο Πολυτεχνείο. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν αστυνομικό των ΜΑΤ να χτυπά στο κεφάλι με το κλομπ τον φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Intime, Γιάννη Λιάκου. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, όταν άλλοι συνάδελφοι του φωτορεπόρτερ ζήτησαν από τον αστυνομικό να φωνάξει τον επικεφαλής του και να τους πει το «νούμερό του», εκείνος απάντησε: «το νούμερό μου θα το βρείτε από το κέντρο επιχειρήσεων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.