.

ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ, ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΚΑΙ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ για την επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ, ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΚΑΙ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ για την επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υπουργό
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο Δένδια

Θέμα: Εφαρμογή της εγκύκλιου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/51/οικ.34813)

Κύριε Υπουργέ,
Οι βουλευτές Δημήτριος Τσουκαλάς και Δημήτριος Στρατούλης καταθέτουν αναφορά την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με θέμα την 9μηνη μετ’ αποδοχών άδειας ανατροφής τέκνου ή το μειωμένο ωράριο του πατέρα - δημοσίου υπαλλήλου, η οποία αναφέρεται στο ζήτημα που έχει προκύψει από την εφαρμογή της εγκύκλιου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/51/οικ.34813), η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, για τους υπαλλήλους που έχουν ήδη τέκνα κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν.4210/13, οι διευκολύνσεις υπολογίζονται ανάλογα με την ηλικία του τέκνου κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν.4210/13, καθώς και με το χρονικό διάστημα που υπολείπεται έως ότου το τέκνο συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας του βάσει συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου.
Επειδή όσοι κάνουν ήδη χρήση της συγκεκριμένης αδείας, ενημερώθηκαν από τις γραμματείες των υπηρεσιών τους πως αυτή θα περικοπεί ανάλογα.

Συνημμένο σας υποβάλουμε τα σχετικά έγγραφα.
Παρακαλώ για την απάντηση και τις ενέργειες σας.
Αθήνα, 31.10.2014
Οι αναφέροντες Βουλευτές
Δημήτρης Τσουκαλάς

Δημήτρης Στρατούλης




Θέμα: << Άδεια ανατροφής τέκνου >> .

Με την ψήφιση του Ν.4210/13 (άρθ. 6 παρ.2) καταργείται το εδάφιο γ' της παραγρ. 3 άρθρου 60 του Ν. 3584/2007 και δίνεται η δυνατότητα και στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο του οποίου η σύζυγος δεν εργάζεται, να κάνει χρήση της 9μηνης μετ' αποδοχών άδειας ανατροφής τέκνου ή του μειωμένου ωραρίου .
Βάσει του ανωτέρω νόμου δεν τίθεται κανένας περιορισμός και καμιά περικοπή των συγκεκριμένων παροχών, αν φυσικά πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις που ρητά ορίζονται στον Ν. 3528/2007 και εφόσον ο υπάλληλος αιτηθεί την 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου μέχρι και εννέα μήνες πριν το τέκνο για το οποίο την δικαιούται κλείσει τα τέσσερα έτη .
Με την από 27/12/2013 όμως εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/51/οικ.34813) και την ΔΙΔΑΔ/Φ.53α/19/39/39 από 03/02/2014 αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, για τους υπαλλήλους που έχουν ήδη τέκνα κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν.4210/13, οι διευκολύνσεις υπολογίζονται ανάλογα με την ηλικία του τέκνου κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του Ν.4210/13 καθώς και με το χρονικό διάστημα που υπολείπεται έως ότου το τέκνο συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας του βάσει συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου.
Επειδή μέλη της Ένωσής μας που τα τέκνα τους έχουν γεννηθεί πριν την 21/11/2013 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν.4210/13) και είναι κάτω των τεσσάρων ετών, κάνουν ήδη χρήση της συγκεκριμένης αδείας και ενημερώθηκαν από τις γραμματείες των υπηρεσιών τους πως αυτή θα περικοπεί ανάλογα, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αν η χορήγηση της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, υπολογίζεται βάσει της ανωτέρω Εγκυκλίου για το ένστολο προσωπικό του Υ.Δ.Τ &Π.Π, ή αν ο μαθηματικός αυτός τύπος έχει εφαρμογή μόνον ως προς την μετατροπή της αδείας σε μειωμένο ωράριο εργασίας .

Για το Δ.Σ.
-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΙΤΣΙΟΣ Κωνσταντίνος NTAΡΑΣ Βασίλειος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.