.

Η περιήγηση και οι δηλώσεις Πανούση στην Αμυγδαλέζα και τα συνθήματα των μεταναστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η περιήγηση και οι δηλώσεις Πανούση στην Αμυγδαλέζα και τα συνθήματα των μεταναστών

Η περιήγηση και οι δηλώσεις Πανούση στην Αμυγδαλέζα και τα συνθήματα των μεταναστών, βίντεο
Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, ο Γιάννης Πανούσης και η Βασιλική Κατριβάνου - Οι κρατούμενοι φωνάζουν για ελευθερία και συνωστίζονται στα συρματοπλέγματα.

Ο υπουργός μετά την περιήγηση του δήλωσε τα εξής: "Εκφράζω την ντροπή μου, όχι ως υπουργός, την ντροπή μου ως ανθρώπου, ως πολιτισμού" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης που επισκέφθηκε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Αυλώνας, μετά την αυτοκτονία νεαρού κρατούμενου. "Αυτά που είδα δεν τα πίστευα.Δεν είναι εικόνα ευρωπαϊκής χώρας αυτή.Και φυλακές να ήταν, που δεν είναι φυλακές, δεν μπορεί να είναι σε αυτή τη μορφή" τόνισε και δεσμεύθηκε ότι τα κέντρα κράτησης τελειώνουν, με την μετάβαση σε ανοικτές δομές φιλοξενίας ανθρώπων: "Για να μπορέσουμε να λύσουμε καταστάσεις που απαιτούν ορισμένο χρόνο για να λυθούν, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα". "Δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους μου ότι κάνουν εκατομμύρια χιλιόμετρα για να βρουν την ελευθερία και την ελπίδα- δεν μπορώ να πω τους σκοτώσαμε, θέλω να πω τους αφήσαμε να παθάνουν.Θα τα αλλάξουμε όλα".
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, που βρέθηκε το πρωί στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Αμυγδαλέζας, μετά την αυτοκτονία 28χρονου από το Πακιστάν (βρέθηκε κρεμασμένος στο κελί του) δήλωσε πως η λογική της κυβέρνησης είναι η Αμυγδαλέζα να κλείσει, ωστόσο σε διάλογο με τον επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρο Κωνσταντίνου, εξέθεσε τον προβληματισμό, για το τι θα γίνει με τους ανήλικους μετανάστες που κρατούνται και την ανάγκη να προωθηθούν σε άλλες δομές.  Στην Αμυγδαλέζα βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, που έδωσε άδεια στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και αλληλέγγυους οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί εκεί, να περάσουν στο Κέντρο Κράτησης. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.