.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχος ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τα αρχεία του Μέριλαντ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχος ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τα αρχεία του Μέριλαντ



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Suzanne Lawrence. Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης, ενώ από την αμερικανική πλευρά συμμετείχαν ο Ακόλουθος Άμυνας Robert Palm και η Οικονομική Σύμβουλος της Πρεσβείας των ΗΠΑ Amy Scanlon.

Ο ΑΝΥΕΘΑ άνοιξε τη συζήτηση εκφράζοντας τις ευχαριστίες της ελληνικής πλευράς προς τις αμερικανικές αρχές για την προσφορά αντιγράφων από τα αρχεία της Βέρμαχτ, που αφορούν την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα την περίοδο 1941-1944.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή. Έγινε συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα, ενώ από την αμερικανική πλευρά έγινε ενημέρωση για τις δυνατότητες εκπαίδευσης στις ΗΠΑ στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ευχαρίστησε την Αμερικανίδα επιτετραμμένη για την ενημέρωση που του έκανε και αναφέρθηκε στο ρόλο της Ελλάδας σαν παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, όπου ελλοχεύουν κίνδυνοι γενίκευσης της αποσταθεροποίησης.

Επίσης έγινε ενημέρωση στην αμερικανική πλευρά για την τουρκική προκλητικότητα, που τον τελευταίο καιρό είχε μια ασυνήθιστη κλιμάκωση, καθώς και για τις παραβιάσεις από την τουρκική πλευρά των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Επισημάνθηκε ακόμα, ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ενδιαφέρεται και εργάζεται, για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και τριβών με τη γείτονα χώρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Στην κατεύθυνση αυτή επιδιώκεται οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, να προχωρήσουν στις διαδικασίες επανενεργοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).


#onalert.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.