.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ:Άμεση ανάγκη για ενίσχυση ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ:Άμεση ανάγκη για ενίσχυση




ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ - ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ


                                                                 
                                                                                           Μυτιλήνη 30 Μαρτίου 2015
                                                                                           Αρ. Πρωτ.: 04 /15

                                                                            ΠΡΟΣ: 1) κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ.
                                                                                         ΔΡΙΤΣΑ Θοδωρή
                                                                                      2) κ.κ. Α΄Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ
                                                                                            Αντιναύαρχο Λ.Σ.
                                                                                      ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο
                 
                                                                            ΚΟΙΝ.: Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ
 Αξιότιμοι κύριοι

Μετά από ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, όπου οι λιμενικοί που υπηρετούμε στο νησί της ΛΕΣΒΟΥ, υπερβάλαμε εαυτό και έχοντας σαφή εικόνα πλέον από τους αριθμούς, οι οποίοι μας δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:
Τον μήνα Φεβρουάριο 2015 στην Λέσβο καταγράφηκαν 1.041 άτομα, όταν τον περσινό Φεβρουάριο 2014 είχαν καταγραφεί 250 άτομα. Ενώ τον Μάρτιο 2014 κατεγράφησαν 650 φέτος έως 30 Μαρτίου έχουν καταγραφεί ήδη πάνω από 3000!!!!

Κύριοι έχουμε να κάνουμε με εισβολή, έχουμε να κάνουμε με ένα ανθρώπινο ποτάμι, έχουμε πενταπλασιασμό και όχι απλά μια μικρή αύξηση. Θα μπορούσε η επιστολή μας να τελειώσει εδώ και μετά από αυτό να χτυπήσει πλέον ένας συναγερμός, για το τι συμβαίνει και για το τι πρόκειται να συμβεί, όμως θα επισημάνουμε κάποιες παραμέτρους διότι οι εβδομάδες παρέρχονται και δεν υπάρχει πολυτέλεια καθυστερήσεων.

Αναρωτιόμαστε, το σύνολο των συναδέλφων, τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να χαρακτηριστεί η κατάσταση κρίσιμη και να ενισχυθούμε σε ανθρωπινό δυναμικό και μέσα; Όταν ήδη από τα προηγούμενα έτη δεν επαρκούσαμε, ποιος πιστεύει ότι με λιγότερο προσωπικό φέτος, μπορούμε να διεκπεραιώσουμε τέτοια ασύλληπτα νούμερα εισροής ανθρώπων; Πως είναι δυνατόν άπαντες να μιλούν για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά στην αντιμετώπιση του να είναι Μυτιληνιό η Σαμιώτικο η όπου άλλου υπάρχουν ροές;

Είναι δυνατόν όταν μεταφέραμε 40 ανθρώπους την ημέρα από κάποιο σημείο του νησιού, τώρα με το ίδιο όχημα 14 θέσεων να μεταφέρουμε από όλα τα μέρη του νησιού 300 άτομα την ημέρα;

Στον Έβρο όταν το πρόβλημα είχε γίνει εκρηκτικό είχαν σταλεί μέσα σε μια βράδια πάνω από χίλιοι συνάδελφοι διαφόρων σωμάτων να συνδράμουν και φυσικά υλικά και μέσα, εδώ τι άλλο πρέπει να γίνει και που πρέπει να φτάσουν οι αριθμοί ώστε να δούμε έστω και ένα πηλίκιο επιπλέον; Και όταν μιλάμε για ενίσχυση εννοούμε συναδέλφους μας του Λιμενικού Σώματος.

Κύριοι, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα πρέπει να δοθεί βάρος στην διεκπεραίωση και τα σχετικά με τις δικογραφίες αλλά και την μεταφορά και φύλαξη αυτών.

Όμως εκφράζουμε την ανησυχία μας τι θα συμβεί με την υποδοχή, σίτιση και στέγαση αυτών των ανθρώπων ειδικά τώρα που έρχεται καλοκαίρι, και με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη, ούτε ότι τα νούμερα θα φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο ούτε το πώς θα τους προσφερθούν τα βασικά.

Επειδή εμάς το όλο θέμα της έλευσης προσφύγων και μεταναστών είναι κομμάτι της ζωής μας, έχουμε την δυνατότητα να προβλέπουμε και γι αυτό εκφράζουμε την ανησυχία μας στο ότι η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο αρχικά στις περιοχές εισόδου και στην συνέχεια στην χώρα.

Αυτό λοιπόν που επίσης πρέπει να συζητηθεί, είναι και το θέμα της φύλαξης των συνόρων και απλά το θέτουμε χωρίς άλλη κουβέντα. Πρέπει γενικότερα να αναλυθούν οι λόγοι που αυξήθηκαν δραματικά οι ροές και να μας προβληματίσει και εάν αυτοί δεν εντοπιστούν, τότε αυτό που θα συμβεί τους επόμενους μήνες θα μας βρει όλους να το παρακολουθούμε αποσβολωμένοι.

Με τους σημερινούς ρυθμούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν ,εάν πέρυσι είχαμε περίπου 70 χιλιάδες ανθρώπους φέτος θα ξεπεράσουμε το μισό εκατομμύριο με ότι θα σημαίνει αυτό.

Σε αυτό το θέμα δεν θα επεκταθούμε άλλο μέσω μιας επιστολής, αλλά είμαστε στην διάθεση σας προκειμένου να σας εκθέσουμε την κατάσταση από κοντά και θα μας επιτρέψετε αυτό να μην γίνει στην έδρα του Υπουργείου, αλλά εδώ στην Μυτιλήνη, όπου η διαπίστωση της κατάστασης όπως έχει εξελιχθεί θα είναι καθοριστική για τις αποφάσεις σας.

                                                             
                                                              Για το Δ.Σ.

                          Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

                     ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτιος                                        ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γεώργιος



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.