.

Γ.Πανούσης: ''Η Μάνδρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο αστυνόμευσης'' ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γ.Πανούσης: ''Η Μάνδρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο αστυνόμευσης''Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, επισκέφθηκε σήμερα (27/5/2015) το Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, όπου πραγματοποίησε σειρά επαφών, με θέμα τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Τον κ. Πανούση συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδολαίμης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού, Βασίλης Μαστρογιάννης.
Ο κ. Πανούσης μετείχε σε σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μάνδρας, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε θέματα αστυνόμευσης. Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός μετέβη στο Δημαρχείο, όπου και πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς, με κύρια θέματα την αστυνόμευση αλλά και την αντιπυρική προστασία. Αρχικά, συνάντησε τη δήμαρχο της πόλης, Ιωάννα Κριεκούκη, στη συνέχεια τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τέλος μετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη με τη δήμαρχο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τοπικούς φορείς, από τους οποίους και άκουσε προβλήματα, επισημάνσεις και προτάσεις για την περιοχή.
«Έχουμε σχέδιο και θέλουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για να το εφαρμόσουμε. Στόχος μας είναι η εφαρμογή μιας συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, που θέτει σε προτεραιότητα την πρόληψη», τόνισε ο κ. Πανούσης, ενώ μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στοχεύει να προωθήσει δράσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια των πολιτών. Υπογράμμισε ότι στη Μάνδρα, το υπουργείο σκοπεύει να εφαρμόσει σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης κινητής αστυνομικής μονάδας. Επίσης, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα σταθεί στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.

«Η επίσκεψή μας, τόσο σήμερα, όσο και αυτή που είχαμε κάνει στο Μενίδι, έχει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα - πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός. "Υιοθετούμε" δύο περιοχές με διαφορετικά προβλήματα. Πρέπει να πάμε εμείς στον πολίτη κι όχι μόνον ο πολίτης σε εμάς. Η Μάνδρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο αστυνόμευσης. Ξέρουμε ότι το εγχείρημά μας δεν είναι εύκολο, αλλά οφείλουμε να αναμετρηθούμε στα δύσκολα» κατέληξε ο κ. Πανούσης.#defencenet.gr
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.