.

Δολοφονία Φύσσα: 2 χρόνια από το πλήγμα στη Δημοκρατία ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δολοφονία Φύσσα: 2 χρόνια από το πλήγμα στη Δημοκρατία





«Ανάθεμα τους γι αυτό που μας κάνανε. Λέω ό,τι και ο γιος μου: Σιγά μη φοβηθώ».

Τα λόγια της Μάγδας Φύσσα, της μητέρας του 34χρονου ράπερ Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής, θυμίζουν τα λόγια της πριν από έναν χρόνο: «Πίστευα ότι ο φασισμός είχε τελειώσει με τον πατέρα μου. Ποιος θα μου το έλεγε ότι το 2013 θα έχανε το ίδιο του το εγγόνι από τους φασίστες που εκείνος πολέμησε σα φαντάρος. Ο παππούς του Παύλου πολέμησε τους φασίστες και εκείνοι έφτασαν να δολοφονήσουν το εγγόνι του ».



Η ενέδρα θανάτου για τον 34χρονο ράπερ Παύλο Φύσσα (Killah P.) στήθηκε στην Αμφιάλη. Ο 45χρονος χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε στην καρδιά.
Ο Ρουπακιάς δεν ήταν μόνος. Το «τάγμα εφόδου» της Νίκαιας είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του τοπικού πυρήνα της Χ.Α.και σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα κατευθύνθηκε προς την καφετέρια «Κοράλι».
Στόχος των χρυσαυγιτών ήταν μια παρέα που μόλις έβγαινε από το καφέ, η παρέα του Παύλου.
Η δολοφονία Φύσσα παγώνει το πανελλήνιο. Η καταδίκη από τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» είναι ομόθυμη, ενώ ακόμη τότε η Χρυσή Αυγή αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης.



Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη

Μέχρι χθες. Όταν με μία κυνική ομολογία ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.
Η δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου στο ηχητικό απόσπασμα «Όσον αφορά στην δολοφονία στο Κερατσίνι, την πολιτική ευθύνη την αναλαμβάνουμε. Οσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει. Γιατί τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη» προκαλεί θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.



Ο Παύλος μιλούσε με τη μουσική του για τους αδικημένους

Ο Παύλος γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1979. Ο πατέρας του δούλευε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ο Φύσσας μετά το σχολείο είχε δουλέψει και αυτός σε παρόμοιες εργασίες από το 1998 μέχρι το 2003 και ανήκε στο Συνδικάτο του Μετάλλου, ενώ στη συνέχεια είχε ασχοληθεί πιο ενεργά με τη μουσική.
Από την ηλικία των 18 ετών είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap μουσικής με έδρα το Πέραμα. Το καλλιτεχνικό του όνομα Killah P σήμαινε σύμφωνα με τον ίδιο «Killah Past - Δολοφόνος του παρελθόντος» και το πήρε όταν έφυγε από την Freestyle Productions. Είχε συμμετάσχει σε δισκογραφικές συλλογές και είχε κάνει αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια. Συνεργάστηκε με γνωστούς hip-hop καλλιτέχνες όπως ο Δημήτρης Μεντζέλος από τα Ημισκούμπρια, μαζί με τον οποίο δημιούργησε βίντεο με τίτλο «Κρίση», και τον Λόγο Απειλή. Το Φεβρουάριο του 2012 είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με παρουσίαση μουσικής εκδήλωσης.
Μέσω της μουσικής του μιλούσε για πρόσφυγες, μετανάστες, για τη βία του κατεστημένου, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του Κάρλο Τζουλιάνι, διαδηλωτή στη Γένοβα το 2001. Δεν ανήκε σε καμία παράταξη, αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση.



Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Παύλου

Συνδικάτα και σωματεία του Πειραιά αναμένεται να συγκεντρωθούν, από τις 6 το απόγευμα, στην Παναγή Τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην πλατεία Ζαρντέν.
«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τονίζει σε δήλωσή του οδήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο , η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.



«Η 18η του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δε θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. Το χρωστάμε στη μνήμη του Παύλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της ηΠανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.
Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.



Συναυλία στην Καισαριανή

Απόψε στις 9 μ.μ., στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, οι φίλοι του Φύσσα από την ελληνική χιπ χοπ σκηνή, διοργανώνουν συναυλία στη μνήμη του, με ελεύθερη είσοδο.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που είχε ξεκινήσει ό ίδιος ο Παύλος το 2012.

Η δίκη

Η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία ξεκίνησε πριν από 4 μήνες και είναι σε εξέλιξη, έχει διακοπεί λόγω των βουλευτικών εκλογών.
Μάλιστα, ο πατέρας του Παύλου, είχε με δήλωση του στις 11 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο για σκόπιμη κωλυσιεργία στη δίκη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να μην πληγούν τα ποσοστά του κόμματος στις επικείμενες εκλογές ενόψει της κατάθεσης του, αποδίδει ο πατέρας του μουσικού Παύλου Φύσσα σε υπερασπιστές και κατηγορούμενους.





#thetoc






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.