.

Επίσκεψη εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στη Σόφια ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στη Σόφια


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016, μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Σόφια, όπου συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Rumiana Bachvarova.Στη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για το σύνολο των θεμάτων των αρμοδιοτήτων τους, με έμφαση στη διαχείριση των μεικτών προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών. Επιβεβαιώθηκαν επίσης οι άριστες διμερείς σχέσεις και η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.



Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε με τον νέο Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

Η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. αναβάθμισε πρόσφατα την εκπροσώπησή της στην Ελλάδα, αντιλαμβανομένη τις νέες προκλήσεις του μεταναστευτικού και η συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές αναμένεται να ενδυναμωθεί

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, είχε συνάντηση γνωριμίας, χθες (19-01-2016) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον νέο Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (U.N.H.C.R.) στην Ελλάδα, κ. Philippe Leclerc.
Στη συνάντηση συμμετείχε η Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
Ο κ. Φιλιππάκος αφού υποδέχτηκε τον νέο Αντιπρόσωπο και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, καλωσόρισε τη νέα αναβαθμισμένη δομή του Γραφείου Ελλάδας της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, που καλείται να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα σχετικά με την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και έγινε αποτίμηση της έως τώρα συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Αρχών και της Ύπατης Αρμοστείας, ενώ εξετάστηκαν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που πρόκειται να ανακοινωθούν το 2016 από την Ύπατη Αρμοστεία.
O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τον κ. Leclerc για τη συνεργασία και τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής-μεταναστευτικής κρίσης.
Από την πλευρά του ο κ. Leclerc εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έως τώρα συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, τονίζοντας ότι η Ύπατη Αρμοστεία προτίθεται να διευρύνει το πεδίο δράσεων της στην Ελλάδα, όχι μόνο σε σχέση με πρόσφυγες, αλλά και με τους οικονομικούς μετανάστες, όσον αφορά στον επαναπατρισμό τους, καθώς η αναζήτηση λύσεων αποτελεί κοινή επιθυμία και των δύο πλευρών.
Πρόκειται για μία νέα ολοκληρωμένη προσέγγιση στην αντιμετώπιση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, η οποία, μέσω της συνεργασίας με τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές αναμένεται να επιφέρει αποτελεσματικότερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν για συνέχιση της στενής συνεργασίας και νέες συναντήσεις στο άμεσο μέλλον.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.