.

Δείτε πως δρούσε ο νέος Συντονιστής δημόσιας τάξης της Ν.Δ όταν ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Δείτε πως δρούσε ο νέος Συντονιστής δημόσιας τάξης της Ν.Δ όταν ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ




Δείτε πως δρούσε ο νέος Συντονιστής δημόσιας τάξης της Ν.Δ Νίκος Παπαγιαννόπουλος όταν ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣΤο Hot Doc είχε αποκαλύψει πως τα βασανιστήρια και η βία κατά μεταναστών γίνονται με εντολή του αρχηγού της αστυνομίας. Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ξεκάθαρα ο αρχηγός λέει πως "πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο".

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη είχε προκαλέσει Διεθνή κατακραυγή και η Διεθνής Αμνηστία με παρέμβασή της είχε ζητήσει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

«Αν είναι αληθείς, οι βαθιά σοκαριστικές δηλώσεις που αποδίδονται σήμερα στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας εκθέτουν μία ηθελημένη παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο και ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, Τζον Νταλχούιζεν. «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ξεκαθαρίσουν αν οι δηλώσεις αυτές όντως έγιναν και να αναλάβουν δράση για να εξασφαλίσουν ότι οι Έλληνες αστυνομικοί υπηρετούν το νόμο και προστατεύουν τα δικαιώματα των μεταναστών», πρόσθεσε.
«Σε ένα περιβάλλον όπου η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται υπό διερεύνηση για φημολογούμενες διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή, αυτές οι φερόμενες δηλώσεις από τον ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το χαλί. Η εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα της ελληνικής αστυνομίας απαιτεί μία εις βάθος και ανεξάρτητη έρευνα για την αυθεντικότητα των ισχυρισμών αυτών», σημείωσε ακόμα.

Βέβαια ποτέ δεν μάθαμε αν έγινε έρευνα.






#politikanet.gr








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.