.

Επίκαιρη ερώτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Έξαρση του προβλήματος της διακίνησης-εμπορίας-χρήσης των ναρκωτικών στο κέντρο των Αθηνών – Ζητήματα δημόσιας τάξης & ασφάλειας ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Επίκαιρη ερώτηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ: Έξαρση του προβλήματος της διακίνησης-εμπορίας-χρήσης των ναρκωτικών στο κέντρο των Αθηνών – Ζητήματα δημόσιας τάξης & ασφάλειας




ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
                                                             
ΘΕΜΑ: Έξαρση του προβλήματος της διακίνησης-εμπορίας-χρήσης των ναρκωτικών στο κέντρο των Αθηνών – Ζητήματα δημόσιας τάξης & ασφάλειας.


Παρά το γεγονός ότι η εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στο κέντρο των Αθηνών αποτελεί ένα μείζον όσο και διαχρονικό πρόβλημα, ελάχιστα έχουν αξιολογηθεί οι ευρύτερες συνέπειές του.
Ειδικότερα, όχι μόνον οι κεντρικές συνοικίες της πρωτεύουσας γίνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο άντρο εγκληματικής δραστηριότητας, αλλά επιπρόσθετα δημιουργούνται διαρκώς νέα προβλήματα τα οποία αφορούν τόσο τη δημόσια τάξη όσο –πρώτα και κύρια– την προσωπική ασφάλεια, την περιουσία και το επίπεδο ζωής των κατοίκων αυτών των περιοχών.
Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεφύγει της προσοχής ότι το «επιχειρησιακό κέντρο» της δραστηριότητας των κυκλωμάτων εντοπίζεται στα σημεία γύρω και κάτω από την πλ. Ομονοίας, σε απόσταση 10’ από τον ιστορικό χώρο της Ακρόπολης και πέριξ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, δηλ. σε κεντρικότατα σημεία της πρωτεύουσας.
Τέλος, η συνεχιζόμενη δραστηριοποίηση κυκλωμάτων εμπόρων-διακινητών και (ακολουθώντας αυτούς) χρηστών στις κεντρικές περιοχές των Αθηνών μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση του συνολικού επιπέδου ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών, ενώ ευνοεί ένα ευρύτερο κλίμα απαξίωσης αυτών των ζωνών.
Επειδή η δραστηριοποίηση των ως άνω κυκλωμάτων αποτελεί μια μόνιμη απειλή για τη δημόσια τάξη και τις ατομικές ελευθερίες των κατοίκων-επισκεπτών.
Επειδή η υποβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας, ζωής και ελεύθερης κίνησης στις κεντρικές συνοικίες των Αθηνών ανοίγει τον δρόμο σε ενδεχόμενη ολοκληρωτική υποβάθμιση της αυτών.
Για τους λόγους αυτούς,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο με σκοπό την εξάλειψη των κυκλωμάτων ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στις κεντρικές συνοικίες των Αθηνών και την αποκατάσταση του επιπέδου ασφάλειας και ελευθερίας κίνησης-εγκατάστασης κατοίκων και επισκεπτών στις εν λόγω περιοχές;

Η ερωτώσα βουλευτής

Άννα Βαγενά







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.