.

15 απαντήσεις Τόσκα στην Ομοσπονδία των Πυροσβεστών ~ enstoloi.gr, Τμήμα Σωμάτων Ασφαλείας ΣΥΡΙΖΑ Αστυνομία Λιμενικό , Πυροσβεστική
                                                                                                             

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

15 απαντήσεις Τόσκα στην Ομοσπονδία των Πυροσβεστών
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα βασικά αιτήματα μας υποβάλλοντας του αναλυτικό Υπόμνημα με τις προτεραιότητες που έχουμε ως Ομοσπονδία και με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου μας ο οποίος βρίσκεται στην Μ.Ε.Θ. του 251 Γ.Σ.Ν. όπου επισκεφτήκαμε σήμερα, ζητάμε από όλη την πυροσβεστική οικογένεια να προσευχηθεί για την υγεία του συναδέλφου μας.
Ο κ. Υπουργός έδωσε τις παρακάτω απαντήσεις στα θέματα που του τέθηκαν.
Για το Βαθμολόγιο, μας διαβεβαίωσε ότι έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα του αιτήματός μας και θα προχωρήσει τις διαδικασίες, όμως εξέφρασε ορισμένους προβληματισμούς ως προς την δομή και την σύνθεση που θα πάρει, αλλά επισήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ώστε να πάρει σάρκα και οστά το Βαθμολόγιο των χαμηλόβαθμων ειδικά τώρα που έχουμε ένα Μισθολόγιο με κλιμάκια.
Θα υπάρξει επίσης αναμόρφωση του Π.Δ. 305/1992 όπου θα διασφαλίζεται η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα της υπηρεσιακής τους εξέλιξης.
Θα συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες σε συνεργασία με την κα Γεροβασίλη για πλήρη ενσωμάτωση των πυροσβεστών τριετούς πλέον υποχρέωσης.
Θα προχωρήσει άμεσα, στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Π.Σ. στην βάση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής με βάση της πραγματικές ανάγκες του Π.Σ.
Επισήμανε ιδιαίτερα ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις δομές του Διοικητικού Τομέα στο Π.Σ. και χρειάζονται εκ βαθέων τομές καθώς και εκσυγχρονισμό – εκδημοκρατισμό του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και εναρμόνιση του με τις διατάξεις που ισχύουν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας.
Μας ενημέρωσε επίσης ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα μας και είναι θέμα ημερών για να υπογραφεί Π.Δ. για την απαλοιφή της ακατανόητης διάταξης του άρθρου 1 παρ 7 του Π.Δ. 82/2016 και διακοπής της άδειας ανατροφής τέκνου κατά του χρονικού διαστήματος από 15/6 έως 15/9 λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών.
Για την ασφάλεια του προσωπικού μας ενημέρωσε ότι στα πλαίσια των περικοπών και των μειώσεων των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού ολοκληρώθηκε η πρώτη παρτίδα των στολών και θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε τα μέσα ατομικής προστασίας και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός να είναι πλήρης.
Θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση του θεσμού του «Συνηγόρου του Πυροσβέστη» με στόχο τον έλεγχο περιπτώσεων αυθαιρεσιών των Διοικήσεων αλλά και στις παραβάσεις-παραλήψεις στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας προς το προσωπικό.
Έγινε δεκτό το αίτημα μας για ενεργοποίηση του Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. που σκοπό έχει την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους και στις οικογένειες τους κατόπιν σοβαρού περιστατικού.
Θα προχωρήσει στην διαδικασία εύρεσης κατάλληλων υποδομών με σκοπό την δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των πυροσβεστών αφού το νομοθετικό πλαίσιο είναι σχεδόν έτοιμο.
Θα αναμορφώσει το Π.Δ. 170/96 (Κανονισμός Μεταθέσεων Πυροσβεστικού Προσωπικού) ώστε να προσπαθήσει να εξομαλύνει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και με το πρόσφατο Π.Δ. 3/2017.
Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός της έλλειψης διοικητικής μέριμνας κατά την διάρκεια των συμβάντων καθώς όπως τον ενημερώσαμε δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη σίτισης του προσωπικού που επιχειρεί στα συμβάντα αλλά και καμία κάλυψη στα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων που καλούνται να επανδρώσουν υπηρεσίες εκτός της περιφέρειας τους και να σταματήσει η αλόγιστη και υπέρμετρη καταπόνηση του προσωπικού στα συμβάντα λόγω έλλειψης προσωπικού.
Θα προχωρήσει η διαδικασία εύρεσης κατάλληλου χώρου για το Πυροσβεστικό Συνεργείο Αθηνών ώστε να εκλείψουν τα θέματα ασφάλειας που έχουν προκύψει στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Μας ενημέρωσε επίσης ότι είναι στο τελικό στάδιο και εκκρεμούν οι τελευταίες υπογραφές ώστε να μπορεί όποιος επιθυμεί να παραμένει στην ενεργό υπηρεσία όταν συμπληρώνει το όριο ηλικίας εκτός των δύο επιπλέον ετών άλλα τρία έτη.
Μας ενημέρωσε ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις μας προκειμένου να δοθεί επιτέλους η σύμβαση με την Fraport, ότι έχει ζητήσει από τους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου να τον ενημερώσουν εάν μπορεί να μας δοθεί η σύμβαση.
Μας προέτρεψε να συνεχίσουμε την πίεση που ασκούμε στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία στα πλαίσια της συνδικαλιστικής ευπρέπειας αφού διατυπώνουμε δημόσιο και πολλές φορές καταγγελτικό λόγο ώστε να αναδεικνύονται τα προβλήματα και να επιλύονται.
Τέλος μας εκδήλωσε και την δικιά του αγωνία για την έκβαση της υγείας του συναδέλφου μας που παλεύει για τη ζωή του και παράλληλα εξέφρασε τον σεβασμό του στον απλό πυροσβέστη που μάχεται αυτή την ώρα με αυτοθυσία στην αντιμετώπιση των συμβάντων ανά την επικράτεια και δήλωσε ότι όσο θα είναι αρμόδιος Υπουργός τους θα είναι μαζί τους στον αγώνα που δίνουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.